Ebook

365 obiadów

Format:
14,90 zł
Skonfiguruj szybki zakup Do schowka

365 obiadów - Opis

Poradnik kulinarny autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej, królowej kucharek polskich. Prawdziwa gratka dla wszystkich, dla których gotowanie stało się pasją.

„365 obiadów” to najsłynniejsza polska książka kucharska. Przeznaczona jest zarówno dla wprawnych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają pierwsze kroki. Zawiera przepisy, z których skorzystają nie tylko miłośnicy tradycyjnej kuchni, lecz także entuzjaści posiłków opartych na naturalnych produktach. Proponowane przez Lucynę Ćwierczakiewiczową przepisy – mimo iż mogą się wydawać wyszukane, a nawet wykwintne – nie są ani trudne, ani drogie w wykonaniu.
Na niniejsze wydanie składa się 458 różnych przepisów, uszeregowanych w kolejnych szesnastu rozdziałach. Po części z przepisami zamieszczono menu na każdy dzień roku. Opisane w menu obiady składają się na ogół z czterech dań.

365 obiadów - Informacje szczegółowe

Miejsce i rok wydania:
Warszawa 2017
Rodzaj publikacji:
Odbiorca:
Język publikacji:
Rok pierwszej publikacji książkowej:
1868
ISBN:
978-83-811-5959-3
Zabezpieczenie:
znak wodny
Liczba plików do pobrania:
2 (epub, mobi)
Rozmiar plików do pobrania:
epub 2,66 MB / mobi 5,87 MB

365 obiadów - Opinie i Komentarze

Podobne publikacje

Ebook

Dania z anegdotąDania z anegdotą

Hanna Szymanderska

Nie ma dobrej biesiady bez miłej pogawędki ani miłej pogawędki bez dobrego poczęstunku. Autorka, pomna tej staropolskiej zasady, snuje barwne opowieści o jedzeniu, okraszając je wybornymi przepisami.

Nie ma dobrej biesiady bez miłej pogawędki ani miłej pogawędki bez dobrego poczęstunku. Autorka, pomna tej staropolskiej zasady, snuje barwne opowieści o jedzeniu, okraszając je wybornymi przepisami.

Ebook

Kuchnia góralskaKuchnia góralska

Barbara Jakimowicz-Klein

Nieważne, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem. Po góralsku możesz gotować nie tylko w drewnianej chacie koło Zakopanego, ale także we własnym domu!

Nieważne, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem. Po góralsku możesz gotować nie tylko w drewnianej chacie koło Zakopanego, ale także we własnym domu!

Ebook

Gotowanie na parzeGotowanie na parze

Monika von Basse

Produkty gotowane na parze zachowują witaminy i składniki mineralne, nie wymagają używania tłuszczu i zachowują naturalny smak oraz aromat – warto przekonać się do zdrowego odżywiania!

Produkty gotowane na parze zachowują witaminy i składniki mineralne, nie wymagają używania tłuszczu i zachowują naturalny smak oraz aromat – warto przekonać się do zdrowego odżywiania!

Ebook

Fotografia smakuFotografia smaku

Janusz Majewski

Sprawdzone przepisy Zofii Nasierowskiej doprawione pysznymi felietonami kulinarnymi Janusza Majewskiego! Książka napisana z myślą o wszystkich, dla których kuchnia jest życiową inspiracją.

Sprawdzone przepisy Zofii Nasierowskiej doprawione pysznymi felietonami kulinarnymi Janusza Majewskiego! Książka napisana z myślą o wszystkich, dla których kuchnia jest życiową inspiracją.

Ebook

PrzetworyPrzetwory

Marmolada jeżynowo-jabłkowa, suszone owoce róży, marynowane rydze – brzmi smakowicie? Autorzy niniejszej książki podpowiadają, jak je przyrządzić.

Przetwory Seria: „Kuchnia Polska” Wydawca: Literat PDF

Marmolada jeżynowo-jabłkowa, suszone owoce róży, marynowane rydze – brzmi smakowicie? Autorzy niniejszej książki podpowiadają, jak je przyrządzić.

Ebook

Potrawy z ziemniakówPotrawy z ziemniaków

Kartofel, psianka, bulwa, pyra – choć nazywany różnie, jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Sprawdź, jakie kucharskie cuda można przyrządzić z ziemniakiem w roli głównej!

Kartofel, psianka, bulwa, pyra – choć nazywany różnie, jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Sprawdź, jakie kucharskie cuda można przyrządzić z ziemniakiem w roli głównej!

Ebook

Potrawy tradycyjnePotrawy tradycyjne

Tradycyjna kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Potrawy, które dobrze znamy z rodzinnych spotkań, możemy modyfikować wedle własnych potrzeb. Ten poradnik zdradza, jak to zrobić!

Tradycyjna kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Potrawy, które dobrze znamy z rodzinnych spotkań, możemy modyfikować wedle własnych potrzeb. Ten poradnik zdradza, jak to zrobić!

Ebook

Jak smakuje pępek WenusJak smakuje pępek Wenus

Piotr Adamczewski

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Ebook

Wyśmienite dania z jajekWyśmienite dania z jajek

Z jajkami w roli głównej da się przyrządzić coś naprawdę ciekawego i smacznego! Jeśli w to wątpisz, sięgnij po wyjątkową książkę przygotowaną przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis!”.

Z jajkami w roli głównej da się przyrządzić coś naprawdę ciekawego i smacznego! Jeśli w to wątpisz, sięgnij po wyjątkową książkę przygotowaną przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis!”.

Ebook

Przekąski i przystawkiPrzekąski i przystawki

Muffinki z pastą tahini, muszle z pesto i ricottą, ziemniaki po amerykańsku... 60 przepisów na najlepsze przekąski i przystawki – zarówno na spotkanie z przyjaciółmi, jak i wytworną kolację.

Muffinki z pastą tahini, muszle z pesto i ricottą, ziemniaki po amerykańsku... 60 przepisów na najlepsze przekąski i przystawki – zarówno na spotkanie z przyjaciółmi, jak i wytworną kolację.

Ebook

365 obiadów365 obiadów

Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.

Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.

Ebook

365 obiadów365 obiadów

Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.

Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.

Ebook

Jedyne praktyczne przepisyJedyne praktyczne przepisy

Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Pachnące, kuszące zapachami konfitury, orzeźwiające kompoty i syropy – to tylko nieliczne przysmaki, które można przygotować z książką Lucyny Ćwierczakiewiczowej.

Pachnące, kuszące zapachami konfitury, orzeźwiające kompoty i syropy – to tylko nieliczne przysmaki, które można przygotować z książką Lucyny Ćwierczakiewiczowej.

Informacje o formacie
ePUB zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Książki tworzone w tym formacie nie mają podziału na strony. Główną zaletą publikacji ePUB jest automatyczne dopasowanie się do szerokości ekranu urządzenia, na którym są wyświetlane. Dzięki temu przewijamy tekst tylko w górę lub w dół. Format ten sprawdza się w urządzeniach mobilnych, wyposażonych zazwyczaj w niewielki ekran.

Można go przeczytać na:
- e-czytniku,
- tablecie *,
- smartphonie *,
- komputerze **.

* z zainstalowaną aplikacją obsługującą pliki typu ePUB
- dla systemu Android (Publio, Aldiko, Bluefire Reader)
- dla systemu iOS (Publio, iBooks, Stanza, Bluefire Reader)

** z zainstalowanym programem obsługującym pliki typu ePUB (np. Adobe Digital Editions, Calibre)


UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.
Informacje o formacie
MOBI zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Najlepszy format na Kindle!

E-book w formacie MOBIPOCKET można pobrać przede wszystkim na czytnik Kindle.
Czytanie książek w formacie MOBI na innych urządzeniach elektronicznych (np. e-czytnik, tablet, smartphone, komputer) jest możliwe, pod warunkiem że zostaną one wyposażone w odpowiednie oprogramowanie, np. Kindle for PC, MobiPocket Reader.

UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.