Ebook

Badanie towarów spożywczych

Format:
47,00 zł
Skonfiguruj szybki zakup Do schowka

Badanie towarów spożywczych - Opis

Praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych. Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów.

Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
– mięso, podroby i przetwory,
– drób, jaja i przetwory,
– tłuszcze roślinne i zwierzęce,
– warzywa i owoce
– przetwory zbożowe.
Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.

Badanie towarów spożywczych - Informacje szczegółowe

Miejsce i rok wydania:
Warszawa 2018
Rodzaj publikacji:
Język publikacji:
ISBN:
978-83-012-0104-3
Zabezpieczenie:
znak wodny
Liczba plików do pobrania:
2 (epub, mobi)
Rozmiar plików do pobrania:
epub 8,45 MB / mobi 17,05 MB

Badanie towarów spożywczych - Opinie i Komentarze

Podobne publikacje

Ebook

ZakwasZakwas

Książka, która przedstawia wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – z perspektywy naukowej i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne. Omówiono w niej procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu i metody biologii molekularnej służące analizowaniu mikroflory zakwasu.

Książka, która przedstawia wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – z perspektywy naukowej i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne. Omówiono w niej procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu i metody biologii molekularnej służące analizowaniu mikroflory zakwasu.

Ebook

Enzymy w technologii spożywczejEnzymy w technologii spożywczej

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Enzymy w technologii spożywczej Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 480 stron)

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 114 stron)
Ebook

Edukacja żywieniowaEdukacja żywieniowa

Isobel R. Contento

Pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych z zachowaniami żywieniowymi.

Pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych z zachowaniami żywieniowymi.

Chemia żywności. Tom 1

Główne składniki żywności

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 458 stron)
Chemia materiałów opakowaniowych Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 166 stron)
Ebook

DietoterapiaDietoterapia

Nowoczesny podręcznik omawiający podstawy żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.

Nowoczesny podręcznik omawiający podstawy żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.

Informacje o formacie
ePUB zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Książki tworzone w tym formacie nie mają podziału na strony. Główną zaletą publikacji ePUB jest automatyczne dopasowanie się do szerokości ekranu urządzenia, na którym są wyświetlane. Dzięki temu przewijamy tekst tylko w górę lub w dół. Format ten sprawdza się w urządzeniach mobilnych, wyposażonych zazwyczaj w niewielki ekran.

Można go przeczytać na:
- e-czytniku,
- tablecie *,
- smartphonie *,
- komputerze **.

* z zainstalowaną aplikacją obsługującą pliki typu ePUB
- dla systemu Android (Publio, Aldiko, Bluefire Reader)
- dla systemu iOS (Publio, iBooks, Stanza, Bluefire Reader)

** z zainstalowanym programem obsługującym pliki typu ePUB (np. Adobe Digital Editions, Calibre)


UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.
Informacje o formacie
MOBI zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Najlepszy format na Kindle!

E-book w formacie MOBIPOCKET można pobrać przede wszystkim na czytnik Kindle.
Czytanie książek w formacie MOBI na innych urządzeniach elektronicznych (np. e-czytnik, tablet, smartphone, komputer) jest możliwe, pod warunkiem że zostaną one wyposażone w odpowiednie oprogramowanie, np. Kindle for PC, MobiPocket Reader.

UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.