Reporterka Justyna Pobiedzińska postanowiła przepytać kelnerów – z różnych części Polski i pracujących w najróżniejszych lokalach. Książka „Napiwku nie będzie” zdradza sekrety kelnerów i… oczywiście gości restauracji.

Co zamawiamy? Jak zamawiamy? Czy dajemy napiwki? O czym rozmawiamy w restauracjach i w barach? Jak traktujemy kelnerów albo rozwozicieli jedzenia?

Kelnerzy to w pewnym sensie zawód zaufania publicznego – mają bowiem dostęp do wielu niejawnych informacji z życia gości odwiedzających restauracje. Gdy więc zdecydowali się zdradzić Justynie Pobiedzińskiej choć część z nich, powstała z tego pełna niesamowitych historii i anegdot książka „Napiwku nie będzie”. Zebrane w niej opowieści nie tylko kelnerów, lecz także właścicieli restauracji, barmanów czy rozwozicieli jedzenia pokazują jak przez ostatnich kilkadziesiąt lat zmieniała się branża gastronomiczna i jak zmieniło się podejście Polaków do jej pracowników – nie zawsze na lepsze.

książka Napiwku nie będzie

Zobacz e-book >>

Jeśli ciekawią Was tajemnice innych zawodów, polecamy również e-booki o pracownikach:

Tagi: , ,