Ebook

Chemia żywności. Tom 2

Biologiczne właściwości składników żywności

Format:
79,00 zł
Skonfiguruj szybki zakup Do schowka

Chemia żywności. Tom 2 - Opis

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Chemia żywności. Tom 2 - Informacje szczegółowe

Miejsce i rok wydania:
Warszawa 2017
Rodzaj publikacji:
Język publikacji:
ISBN:
978-83-011-9692-9
Zabezpieczenie:
znak wodny
Liczba plików do pobrania:
2 (epub, mobi)
Rozmiar plików do pobrania:
epub 4,24 MB / mobi 8,81 MB

Chemia żywności. Tom 2 - Opinie i Komentarze

Podobne publikacje

Chemia żywności. Tom 1

Główne składniki żywności

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 458 stron)
Ebook

Enzymy w technologii spożywczejEnzymy w technologii spożywczej

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Enzymy w technologii spożywczej Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 480 stron)

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 114 stron)
Ebook

ZakwasZakwas

Książka, która przedstawia wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – z perspektywy naukowej i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne. Omówiono w niej procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu i metody biologii molekularnej służące analizowaniu mikroflory zakwasu.

Książka, która przedstawia wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – z perspektywy naukowej i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne. Omówiono w niej procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu i metody biologii molekularnej służące analizowaniu mikroflory zakwasu.

Ebook

Badanie towarów spożywczychBadanie towarów spożywczych

Ewa Kubińska-Jabcoń

Praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych. Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów.

Praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych. Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów.

Chemia materiałów opakowaniowych Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 166 stron)
Ebook

Chemia związków aromatycznychChemia związków aromatycznych

John D. Hepworth

Podręcznik, który w nowoczesny i zarazem przystępny sposób przedstawia wiadomości z chemii związków aromatycznych, kładąc przy tym duży nacisk na zagadnienia praktyczne.

Podręcznik, który w nowoczesny i zarazem przystępny sposób przedstawia wiadomości z chemii związków aromatycznych, kładąc przy tym duży nacisk na zagadnienia praktyczne.

Ebook

DietoterapiaDietoterapia

Nowoczesny podręcznik omawiający podstawy żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.

Nowoczesny podręcznik omawiający podstawy żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.

Informacje o formacie
ePUB zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Książki tworzone w tym formacie nie mają podziału na strony. Główną zaletą publikacji ePUB jest automatyczne dopasowanie się do szerokości ekranu urządzenia, na którym są wyświetlane. Dzięki temu przewijamy tekst tylko w górę lub w dół. Format ten sprawdza się w urządzeniach mobilnych, wyposażonych zazwyczaj w niewielki ekran.

Można go przeczytać na:
- e-czytniku,
- tablecie *,
- smartphonie *,
- komputerze **.

* z zainstalowaną aplikacją obsługującą pliki typu ePUB
- dla systemu Android (Publio, Aldiko, Bluefire Reader)
- dla systemu iOS (Publio, iBooks, Stanza, Bluefire Reader)

** z zainstalowanym programem obsługującym pliki typu ePUB (np. Adobe Digital Editions, Calibre)


UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.
Informacje o formacie
MOBI zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Najlepszy format na Kindle!

E-book w formacie MOBIPOCKET można pobrać przede wszystkim na czytnik Kindle.
Czytanie książek w formacie MOBI na innych urządzeniach elektronicznych (np. e-czytnik, tablet, smartphone, komputer) jest możliwe, pod warunkiem że zostaną one wyposażone w odpowiednie oprogramowanie, np. Kindle for PC, MobiPocket Reader.

UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.