Typ publikacji

Wydawca

Cena

Rodzaje publikacji

  • książka kucharska

Format

Wyniki wyszukiwania: (130)

Widok:
Na stronie:
Typ publikacji:
Rodzaj publikacji:
Ebook

C.k. kuchniaC.k. kuchnia

Robert Makłowicz

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Ebook

Ciasta z owocamiCiasta z owocami

Anna Smaza

Książka kucharska, dzięki której przygotowanie smacznych, a przy tym zdrowych wypieków stanie się dziecinnie proste!

Książka kucharska, dzięki której przygotowanie smacznych, a przy tym zdrowych wypieków stanie się dziecinnie proste!

Ebook

Potrawy wegetariańskiePotrawy wegetariańskie

Kuchnia wegetariańska wcale nie musi być nudna! Ze sprawdzonymi przepisami wyczarujesz smaczne i bardzo zdrowe dania, które zachwycą nie tylko jaroszy!

Kuchnia wegetariańska wcale nie musi być nudna! Ze sprawdzonymi przepisami wyczarujesz smaczne i bardzo zdrowe dania, które zachwycą nie tylko jaroszy!

Ebook

Obiady na cały miesiącObiady na cały miesiąc

Tradycyjne przepisy w nowej formie! Mnóstwo pomysłów na obiady na cały miesiąc – według starych receptur najsłynniejszej polskiej gospodyni domowej.

Tradycyjne przepisy w nowej formie! Mnóstwo pomysłów na obiady na cały miesiąc – według starych receptur najsłynniejszej polskiej gospodyni domowej.

Ebook

Potrawy z ziemniakówPotrawy z ziemniaków

Kartofel, psianka, bulwa, pyra – choć nazywany różnie, jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Sprawdź, jakie kucharskie cuda można przyrządzić z ziemniakiem w roli głównej!

Kartofel, psianka, bulwa, pyra – choć nazywany różnie, jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Sprawdź, jakie kucharskie cuda można przyrządzić z ziemniakiem w roli głównej!

Ebook

Kuchnia włoskaKuchnia włoska

Jeśli myślisz, że w kuchni włoskiej liczą się tylko makarony i pizza, nie wiesz wszystkiego! Teraz sam możesz wprowadzić do swego domowego menu zdrowe, kuszące potrawy pachnące słoneczną Italią!

Jeśli myślisz, że w kuchni włoskiej liczą się tylko makarony i pizza, nie wiesz wszystkiego! Teraz sam możesz wprowadzić do swego domowego menu zdrowe, kuszące potrawy pachnące słoneczną Italią!

Ebook

Potrawy tradycyjnePotrawy tradycyjne

Tradycyjna kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Potrawy, które dobrze znamy z rodzinnych spotkań, możemy modyfikować wedle własnych potrzeb. Ten poradnik zdradza, jak to zrobić!

Tradycyjna kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Potrawy, które dobrze znamy z rodzinnych spotkań, możemy modyfikować wedle własnych potrzeb. Ten poradnik zdradza, jak to zrobić!

Ebook

Surówki i sałatkiSurówki i sałatki

Pełne witamin, dobre na przekąskę, bez nich nie odbędzie się żadna impreza – surówki i sałatki to proste w wykonaniu dania, które usatysfakcjonują każdego smakosza.

Pełne witamin, dobre na przekąskę, bez nich nie odbędzie się żadna impreza – surówki i sałatki to proste w wykonaniu dania, które usatysfakcjonują każdego smakosza.

Ebook

Potrawy mącznePotrawy mączne

Obce, często egzotyczne dania są miłym urozmaiceniem codziennej diety, ale tradycyjnej polskiej kuchni nie da się niczym zastąpić. Odkryj na nowo smak rodzimych potraw!

Obce, często egzotyczne dania są miłym urozmaiceniem codziennej diety, ale tradycyjnej polskiej kuchni nie da się niczym zastąpić. Odkryj na nowo smak rodzimych potraw!

Ebook

Potrawy z rybPotrawy z ryb

Ryby powinny być stałym punktem diety każdego z nas, ale jak je przyrządzić, by były nie tylko zdrowe, lecz także smaczne? O tym w praktycznej książce kucharskiej.

Ryby powinny być stałym punktem diety każdego z nas, ale jak je przyrządzić, by były nie tylko zdrowe, lecz także smaczne? O tym w praktycznej książce kucharskiej.

Ebook

Potrawy mięsnePotrawy mięsne

Wieprzowina, wołowina, drób... – rodzajów mięsa jest wiele, a dań, które można z nich przyrządzić – jeszcze więcej. Jak się nie zgubić w gąszczu kulinarnych porad? Wystarczy zajrzeć do tej książki.

Wieprzowina, wołowina, drób... – rodzajów mięsa jest wiele, a dań, które można z nich przyrządzić – jeszcze więcej. Jak się nie zgubić w gąszczu kulinarnych porad? Wystarczy zajrzeć do tej książki.

Ebook

Trunki domoweTrunki domowe

Tradycyjne polskie przepisy w nowej formie! Mnóstwo starannie opracowanych receptur na domowe trunki – od różnego rodzaju wódek po napoje z dodatkiem alkoholu.

Tradycyjne polskie przepisy w nowej formie! Mnóstwo starannie opracowanych receptur na domowe trunki – od różnego rodzaju wódek po napoje z dodatkiem alkoholu.

Ebook

Kuchnia domowa dla diabetykówKuchnia domowa dla diabetyków

Stella Bowling

Ponad 200 przepisów na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz chcących schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.

Ponad 200 przepisów na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz chcących schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.

Ebook

Kiszonki i fermentacjeKiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Ebook

Sezonowe warzywoSezonowe warzywo

Dominika Wójciak

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Ebook

Domowa kuchnia polskaDomowa kuchnia polska

Małgorzata Caprari

500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.

500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.

Ebook

Sztuka gotowaniaSztuka gotowania

Niki Segnit

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Sztuka gotowania Niki Segnit Wydawca: Buchmann MOBI + EPUB

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Ebook

Przepisy Joli: Złote przebojePrzepisy Joli: Złote przeboje

Jola Caputa

The best of „Przepisy Joli” jak zwykle w wersji najsmaczniejszej, ale także najpraktyczniejszej oraz najbardziej ekonomicznej.

The best of „Przepisy Joli” jak zwykle w wersji najsmaczniejszej, ale także najpraktyczniejszej oraz najbardziej ekonomicznej.