Typ publikacji

Polecamy

Wydawca

Cena

Format

  • EPUB

Wyniki wyszukiwania: (111)

Widok:
Na stronie:
Typ publikacji:
Kategorie:
Formaty:
Ebook

C.k. kuchniaC.k. kuchnia

Robert Makłowicz

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Ebook

ObfitośćObfitość

Yotam Ottolenghi

Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.

Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.

Ebook

O, kuchnia!O, kuchnia!

Anthony Bourdain

Autor tej książki do perfekcji opanował nie tylko sztukę kulinarną, lecz także pisanie. Tak ironiczne, ciekawe i potoczyste teksty na temat kuchni zdarzają się niezwykle rzadko!

Autor tej książki do perfekcji opanował nie tylko sztukę kulinarną, lecz także pisanie. Tak ironiczne, ciekawe i potoczyste teksty na temat kuchni zdarzają się niezwykle rzadko!

Ebook

Fanklub bułeczek z rozmarynemFanklub bułeczek z rozmarynem

Aleksandra Seghi

Kontynuacja „Słodkich pieczonych kasztanów”. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko.

Kontynuacja „Słodkich pieczonych kasztanów”. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko.

Ebook

Gruziński smakGruziński smak

Vaho Babunashvili

Gruzja od kuchni – i to jakiej! Pasjonująca opowieść o ludziach, miejscach, a przede wszystkim jedzeniu, okraszona smakowitymi przepisami i pięknymi zdjęciami.

Gruzja od kuchni – i to jakiej! Pasjonująca opowieść o ludziach, miejscach, a przede wszystkim jedzeniu, okraszona smakowitymi przepisami i pięknymi zdjęciami.

Ebook

Słodkie klimatySłodkie klimaty

Zbiór wybranych, najlepszych przepisów z magazynu Moje gotowanie. Świąteczne wypieki, szybkie i proste ciasta – każdy z pewnością znajdzie tu coś dla siebie.

Zbiór wybranych, najlepszych przepisów z magazynu Moje gotowanie. Świąteczne wypieki, szybkie i proste ciasta – każdy z pewnością znajdzie tu coś dla siebie.

Ebook

Zupowy detoksZupowy detoks

Urszula Mijakoska

Odszukaj swój klucz do młodości, zdrowia i wymarzonej sylwetki. Książka, która w doskonały sposób łączy przepisy na wyborne zupy z rozwiązaniami pozwalającymi dokładnie przyjrzeć się własnym nawykom żywieniowym.

Zupowy detoks Urszula Mijakoska Wydawca: Muza MOBI + EPUB (w wersji papierowej 256 stron)

Odszukaj swój klucz do młodości, zdrowia i wymarzonej sylwetki. Książka, która w doskonały sposób łączy przepisy na wyborne zupy z rozwiązaniami pozwalającymi dokładnie przyjrzeć się własnym nawykom żywieniowym.

Ebook

Kiszonki i fermentacjeKiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Ebook

JedzJedz

Nigel Slater

Niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. 600 pomysłów na codzienne posiłki. Mnóstwo wspaniałych, prostych przepisów w praktycznym e-wydaniu, do którego zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś dobrego. Zwięzły tekst poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły.

Jedz

Mała księga szybkich dań

Nigel Slater Wydawca: Wydawnictwo Filo MOBI + EPUB (w wersji papierowej 464 strony)

Niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. 600 pomysłów na codzienne posiłki. Mnóstwo wspaniałych, prostych przepisów w praktycznym e-wydaniu, do którego zawsze można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś dobrego. Zwięzły tekst poprzedza krótka lista produktów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły.

Ebook

Zdrowe przekąskiZdrowe przekąski

Monika Mrozowska

Bez nich trudno się obejść, ale zazwyczaj brakuje nam czasu, by w porannym pośpiechu je przyrządzić. Jest na to sposób – 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością przygotujesz, by zabrać je do pracy, do szkoły, na piknik lub w podróż.

Bez nich trudno się obejść, ale zazwyczaj brakuje nam czasu, by w porannym pośpiechu je przyrządzić. Jest na to sposób – 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością przygotujesz, by zabrać je do pracy, do szkoły, na piknik lub w podróż.

Ebook

Wielka księga jogurtówWielka księga jogurtów

Pat Crocker

Autorka kulinarnych bestsellerów – Pat Crocker – podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu także bardziej oryginalne propozycje, jak jogurt cytrynowy, o smaku francuskiej wanilii czy mokki.

Autorka kulinarnych bestsellerów – Pat Crocker – podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu także bardziej oryginalne propozycje, jak jogurt cytrynowy, o smaku francuskiej wanilii czy mokki.

Ebook

Sztuka gotowaniaSztuka gotowania

Niki Segnit

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Sztuka gotowania Niki Segnit Wydawca: Buchmann MOBI + EPUB

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Ebook

Dania z anegdotąDania z anegdotą

Hanna Szymanderska

Nie ma dobrej biesiady bez miłej pogawędki ani miłej pogawędki bez dobrego poczęstunku. Autorka, pomna tej staropolskiej zasady, snuje barwne opowieści o jedzeniu, okraszając je wybornymi przepisami.

Nie ma dobrej biesiady bez miłej pogawędki ani miłej pogawędki bez dobrego poczęstunku. Autorka, pomna tej staropolskiej zasady, snuje barwne opowieści o jedzeniu, okraszając je wybornymi przepisami.

Ebook

Wyśmienite dania z grillaWyśmienite dania z grilla

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Ebook

Wyśmienite sałatkiWyśmienite sałatki

Zbiór propozycji kulinarnych przetestowanych przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Kompozycje sprawdzone i pełne smaku – na wytworną kolację i na spotkanie z przyjaciółmi.

Wyśmienite sałatki Wydawca: Burda Książki MOBI + EPUB

Zbiór propozycji kulinarnych przetestowanych przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Kompozycje sprawdzone i pełne smaku – na wytworną kolację i na spotkanie z przyjaciółmi.

Ebook

Kuchnia fit. Część 1Kuchnia fit. Część 1

Konrad Gaca

Bogactwo przepisów na codzienne posiłki – zarówno śniadania, jak i obiady oraz kolacje, wszystkie w stylu fit. Ponadto desery i potrawy na święta – w wersji light. Prawdziwy hit kulinarny!

Bogactwo przepisów na codzienne posiłki – zarówno śniadania, jak i obiady oraz kolacje, wszystkie w stylu fit. Ponadto desery i potrawy na święta – w wersji light. Prawdziwy hit kulinarny!

Ebook

Pizze, tosty, zapiekanki Pizze, tosty, zapiekanki

Pizza margherita czy pepperoni? Tosty z szynką czy z serem? A może coś mniej standardowego? Kolejna książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów” czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Pizza margherita czy pepperoni? Tosty z szynką czy z serem? A może coś mniej standardowego? Kolejna książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów” czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Ebook

Wyśmienite dania z makaronu i ryżuWyśmienite dania z makaronu i ryżu

Książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów”, a w niej pomysły na przygotowanie wspaniałych dań z ryżu i makaronu, zaproponowane przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów”, a w niej pomysły na przygotowanie wspaniałych dań z ryżu i makaronu, zaproponowane przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.