Typ publikacji

Wydawca

Cena

Format

  • MOBI

Wyniki wyszukiwania: (114)

Widok:
Na stronie:
Typ publikacji:
Kategorie:
Formaty:
Ebook

C.k. kuchniaC.k. kuchnia

Robert Makłowicz

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Ebook

Kuchnia domowa dla diabetykówKuchnia domowa dla diabetyków

Stella Bowling

Ponad 200 przepisów na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz chcących schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.

Ponad 200 przepisów na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz chcących schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.

Ebook

ObfitośćObfitość

Yotam Ottolenghi

Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.

Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.

Ebook

Kiszonki i fermentacjeKiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Ebook

Sezonowe warzywoSezonowe warzywo

Dominika Wójciak

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Ebook

Domowa kuchnia polskaDomowa kuchnia polska

Małgorzata Caprari

500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.

500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.

Ebook

Smakoterapia. Część 3: SpiżarniaSmakoterapia. Część 3: Spiżarnia

Iwona Zasuwa

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Ebook

Sztuka gotowaniaSztuka gotowania

Niki Segnit

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Sztuka gotowania Niki Segnit Wydawca: Buchmann MOBI + EPUB

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Ebook

Wyśmienite dania z grillaWyśmienite dania z grilla

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Ebook

Wyśmienite sałatkiWyśmienite sałatki

Zbiór propozycji kulinarnych przetestowanych przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Kompozycje sprawdzone i pełne smaku – na wytworną kolację i na spotkanie z przyjaciółmi.

Wyśmienite sałatki Wydawca: Burda Książki MOBI + EPUB

Zbiór propozycji kulinarnych przetestowanych przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Kompozycje sprawdzone i pełne smaku – na wytworną kolację i na spotkanie z przyjaciółmi.

Ebook

O, kuchnia!O, kuchnia!

Anthony Bourdain

Autor tej książki do perfekcji opanował nie tylko sztukę kulinarną, lecz także pisanie. Tak ironiczne, ciekawe i potoczyste teksty na temat kuchni zdarzają się niezwykle rzadko!

Autor tej książki do perfekcji opanował nie tylko sztukę kulinarną, lecz także pisanie. Tak ironiczne, ciekawe i potoczyste teksty na temat kuchni zdarzają się niezwykle rzadko!

Ebook

Pizze, tosty, zapiekanki Pizze, tosty, zapiekanki

Pizza margherita czy pepperoni? Tosty z szynką czy z serem? A może coś mniej standardowego? Kolejna książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów” czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Pizza margherita czy pepperoni? Tosty z szynką czy z serem? A może coś mniej standardowego? Kolejna książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów” czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Ebook

Wyśmienite dania z makaronu i ryżuWyśmienite dania z makaronu i ryżu

Książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów”, a w niej pomysły na przygotowanie wspaniałych dań z ryżu i makaronu, zaproponowane przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów”, a w niej pomysły na przygotowanie wspaniałych dań z ryżu i makaronu, zaproponowane przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Ebook

Jak smakuje pępek WenusJak smakuje pępek Wenus

Piotr Adamczewski

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Ebook

Dieta 2-dniowaDieta 2-dniowa

dr Michelle Harvie

Uwaga, nadchodzi nowa, rewolucyjna metoda odchudzania, która bije rekordy popularności w Europie i na świecie! Prawdziwa alternatywa dla osób, którym trudno przestrzegać restrykcyjnych diet!

Uwaga, nadchodzi nowa, rewolucyjna metoda odchudzania, która bije rekordy popularności w Europie i na świecie! Prawdziwa alternatywa dla osób, którym trudno przestrzegać restrykcyjnych diet!

Ebook

Kulinarne podróże po ChorwacjiKulinarne podróże po Chorwacji

Bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Zbiór autorskich przepisów szefów kuchni Podravka, inspirowanych tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji.

Bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Zbiór autorskich przepisów szefów kuchni Podravka, inspirowanych tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji.

Ebook

Kuchnia fit. Część 2Kuchnia fit. Część 2

Konrad Gaca

Kompozycja zdrowych i smacznych przepisów kulinarnych oraz historii osób, które zmieniły swoje życie dzięki wsparciu autora książki.

Kompozycja zdrowych i smacznych przepisów kulinarnych oraz historii osób, które zmieniły swoje życie dzięki wsparciu autora książki.

Ebook

Fanklub bułeczek z rozmarynemFanklub bułeczek z rozmarynem

Aleksandra Seghi

Kontynuacja „Słodkich pieczonych kasztanów”. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko.

Kontynuacja „Słodkich pieczonych kasztanów”. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko.

Ebook

Słodkie i zdroweSłodkie i zdrowe

Monika Mrozowska

Uwielbiasz słodycze? Chcesz jeść smakołyki bez wyrzutów sumienia? Zapewniające rozkosz podniebienia przekąski to nie mit. Dowodem na to 60 przepisów na desery, które uszczęśliwią Twoje kubki smakowe.

Uwielbiasz słodycze? Chcesz jeść smakołyki bez wyrzutów sumienia? Zapewniające rozkosz podniebienia przekąski to nie mit. Dowodem na to 60 przepisów na desery, które uszczęśliwią Twoje kubki smakowe.