Typ publikacji

Wydawca

Cena

Format

Oferta Publio.pl w kategorii Kuchnia, przepisy obejmuje 141 ebooków. Nasze bestsellery, najchętniej kupowane ebooki to: C.k. kuchnia (Robert Makłowicz), Potrawy wegetariańskie, Dieta na wynos (Viola Urban), Kuchnia królów (Agnieszka Bukowczan-Rzeszut), Zioła i przyprawy (Anna Smaza).
Najnowsze tytuły w kategorii Kuchnia, przepisy to: Czas na obiad (Viola Urban), Healthy sweets by Ann (Anna Lewandowska), Zdrowe odżywianie. Na surowo. Koktajle (Monika von Basse), Kuchnia królów (Agnieszka Bukowczan-Rzeszut), Chleb (Piotr Kucharski).
W tej kategorii najbardziej popularne ebooki w promocyjnych cenach to: C.k. kuchnia (Robert Makłowicz).
Dla części ebooków przygotowaliśmy darmowy fragment lub plik do pobrania w wygodnym formacie (epub, mobi, pdf).

Ebooki - Kuchnia, przepisy - (141)

Widok:
Na stronie:
Typ publikacji:
Kategorie:
Ebook

C.k. kuchniaC.k. kuchnia

Robert Makłowicz

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Ebook

Potrawy wegetariańskiePotrawy wegetariańskie

Kuchnia wegetariańska wcale nie musi być nudna! Ze sprawdzonymi przepisami wyczarujesz smaczne i bardzo zdrowe dania, które zachwycą nie tylko jaroszy!

Kuchnia wegetariańska wcale nie musi być nudna! Ze sprawdzonymi przepisami wyczarujesz smaczne i bardzo zdrowe dania, które zachwycą nie tylko jaroszy!

Ebook

Kuchnia królówKuchnia królów

Agnieszka Bukowczan-Rzeszut

„Jeśli fascynuje cię kuchnia dawnych wieków, ciekawi to, co jadali wielcy ludzie i w jaki sposób kultura jedzenia kształtowała obyczaje danej epoki – zapraszam cię w podróż po historii widzianej od kuchni. Obiecuję, że będzie to podróż barwna, intrygująca – i ze smakiem!” – Autorka

Kuchnia królów Agnieszka Bukowczan-Rzeszut Wydawca: Astra MOBI + EPUB (w wersji papierowej 496 stron)

„Jeśli fascynuje cię kuchnia dawnych wieków, ciekawi to, co jadali wielcy ludzie i w jaki sposób kultura jedzenia kształtowała obyczaje danej epoki – zapraszam cię w podróż po historii widzianej od kuchni. Obiecuję, że będzie to podróż barwna, intrygująca – i ze smakiem!” – Autorka

Ebook

Dieta na wynosDieta na wynos

Viola Urban

„Dzięki tej książce raz na zawsze przestaniesz szukać wymówek, które do tej pory usprawiedliwiały twoją niezdrową dietę. Zupy, syte dania, sałatki, słodkie przekąski – niezależnie od tego, na co masz ochotę, Viola przedstawia ich zdrowszą wersję, którą możesz zabrać ze sobą w pudełku. «Dieta na wynos» to pozycja obowiązkowa dla każdego, kto lubi smacznie zjeść i jednocześnie chce dbać o swoje zdrowie” – Marta Hennig

„Dzięki tej książce raz na zawsze przestaniesz szukać wymówek, które do tej pory usprawiedliwiały twoją niezdrową dietę. Zupy, syte dania, sałatki, słodkie przekąski – niezależnie od tego, na co masz ochotę, Viola przedstawia ich zdrowszą wersję, którą możesz zabrać ze sobą w pudełku. «Dieta na wynos» to pozycja obowiązkowa dla każdego, kto lubi smacznie zjeść i jednocześnie chce dbać o swoje zdrowie” – Marta Hennig

Ebook

Zioła i przyprawyZioła i przyprawy

Anna Smaza

Łatwo dostępne, działają na zmysły, poprawiają zdrowie – poradnik Anny Smazy odsłania nieznane walory popularnych ziół i przypraw.

Łatwo dostępne, działają na zmysły, poprawiają zdrowie – poradnik Anny Smazy odsłania nieznane walory popularnych ziół i przypraw.

Ebook

Zdrowo, szybko, tanioZdrowo, szybko, tanio

Nie potrzeba dużo czasu ani umiejętności, by przyrządzić zdrowy, pełnowartościowy posiłek. Nie wierzysz? Ta książka Ci to udowodni! To ponad 40 propozycji dań na różne pory dnia i rozmaite okazje!

Nie potrzeba dużo czasu ani umiejętności, by przyrządzić zdrowy, pełnowartościowy posiłek. Nie wierzysz? Ta książka Ci to udowodni! To ponad 40 propozycji dań na różne pory dnia i rozmaite okazje!

Ebook

Potrawy z rybPotrawy z ryb

Ryby powinny być stałym punktem diety każdego z nas, ale jak je przyrządzić, by były nie tylko zdrowe, lecz także smaczne? O tym w praktycznej książce kucharskiej.

Ryby powinny być stałym punktem diety każdego z nas, ale jak je przyrządzić, by były nie tylko zdrowe, lecz także smaczne? O tym w praktycznej książce kucharskiej.

Ebook

Słodkie i zdroweSłodkie i zdrowe

Monika Mrozowska

Uwielbiasz słodycze? Chcesz jeść smakołyki bez wyrzutów sumienia? Zapewniające rozkosz podniebienia przekąski to nie mit. Dowodem na to 60 przepisów na desery, które uszczęśliwią Twoje kubki smakowe.

Uwielbiasz słodycze? Chcesz jeść smakołyki bez wyrzutów sumienia? Zapewniające rozkosz podniebienia przekąski to nie mit. Dowodem na to 60 przepisów na desery, które uszczęśliwią Twoje kubki smakowe.

Ebook

Kuchnia polska dla diabetykówKuchnia polska dla diabetyków

Dorota Drozd

Menu diabetyków nie musi być nudne! Dorota Drozd, dietetyk od lat pracujący ze „słodkimi ludźmi”, pokazuje, co zrobić, by ich jadłospis miał wymiar terapeutyczny, ale był urozmaicony i apetyczny.

Menu diabetyków nie musi być nudne! Dorota Drozd, dietetyk od lat pracujący ze „słodkimi ludźmi”, pokazuje, co zrobić, by ich jadłospis miał wymiar terapeutyczny, ale był urozmaicony i apetyczny.

Ebook

Kuchnia na plebaniiKuchnia na plebanii

Łukasz Modelski

Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Smakowite opowieści wokół jedzenia, tradycji i minionych czasów.

Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Smakowite opowieści wokół jedzenia, tradycji i minionych czasów.

Ebook

Soki i koktajle w minutęSoki i koktajle w minutę

Agata Ziemnicka

Zbiór przepisów na pyszne soki i koktajle. Korzystając z rad Agaty Ziemnickiej, przygotujesz napój będący prawdziwą skarbnicą składników odżywczych, mikro- i makroelementów, witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów. Wzbogać swoje menu i poczuj, jak przybywa Ci sił i zdrowia, a Twoja cera staje się gładka i promienna.

Zbiór przepisów na pyszne soki i koktajle. Korzystając z rad Agaty Ziemnickiej, przygotujesz napój będący prawdziwą skarbnicą składników odżywczych, mikro- i makroelementów, witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów. Wzbogać swoje menu i poczuj, jak przybywa Ci sił i zdrowia, a Twoja cera staje się gładka i promienna.

Ebook

Wypieki dla diabetykówWypieki dla diabetyków

Agata Lewandowska

Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.

Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.

Ebook

Zdrowe przetworyZdrowe przetwory

Jolanta Naklicka-Kleser

Niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory. Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie, fermentacja oto techniki, które pozwolą nam zamknąć w słoikach i butelkach nasze ulubione smaki. Dzięki poradnikowi Jolanty Naklickiej-Kleser będziemy się nimi delektować przez całe 12 miesięcy.

Niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory. Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie, fermentacja oto techniki, które pozwolą nam zamknąć w słoikach i butelkach nasze ulubione smaki. Dzięki poradnikowi Jolanty Naklickiej-Kleser będziemy się nimi delektować przez całe 12 miesięcy.

Ebook

Mój świat na talerzuMój świat na talerzu

Hanna Lis

Makarony, steki, tosty, jajka. Tych wyrazów Hanna Lis zdecydowanie nie unika. I bardzo dobrze, bo dzięki temu jej książka kucharska aż rozpuszcza się w palcach od wszystkiego, co najlepsze w kuchni. Dziennikarka serwuje nam 80 przepisów dookoła świata, które w mig znikają z talerzy.

Makarony, steki, tosty, jajka. Tych wyrazów Hanna Lis zdecydowanie nie unika. I bardzo dobrze, bo dzięki temu jej książka kucharska aż rozpuszcza się w palcach od wszystkiego, co najlepsze w kuchni. Dziennikarka serwuje nam 80 przepisów dookoła świata, które w mig znikają z talerzy.

Ebook

Ogniem i dymemOgniem i dymem

Martin Nordin

Poradnik, który zabierze nas w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj, jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru.

Poradnik, który zabierze nas w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj, jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru.