Typ publikacji

Wydawca

Cena

Format

Oferta Publio.pl w kategorii Kuchnia, przepisy obejmuje 139 ebooków. Nasze bestsellery, najchętniej kupowane ebooki to: Domowa kuchnia polska (Małgorzata Caprari), Jak smakuje pępek Wenus (Piotr Adamczewski), W mojej tajskiej kuchni (Daria Ładoga), Kuchnia dwudziestolecia (Agnieszka Jeż), Zupowy detoks (Urszula Mijakoska).
Najnowsze tytuły w kategorii Kuchnia, przepisy to: Wielka księga jogurtów (Pat Crocker), Smakoterapia. Część 3: Spiżarnia (Iwona Zasuwa), Mój świat na talerzu (Hanna Lis), Jedz, śmiej się i walcz (Jan Paszkowski), Mama na roślinach (Asja Michnicka).
Dla części ebooków przygotowaliśmy darmowy fragment lub plik do pobrania w wygodnym formacie (epub, mobi, pdf).

Ebooki - Kuchnia, przepisy - (139)

Widok:
Na stronie:
Typ publikacji:
Kategorie:
Ebook

Domowa kuchnia polskaDomowa kuchnia polska

Małgorzata Caprari

500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.

500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.

Ebook

Jak smakuje pępek WenusJak smakuje pępek Wenus

Piotr Adamczewski

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Ebook

W mojej tajskiej kuchniW mojej tajskiej kuchni

Daria Ładoga

Książka, w której znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni.

Książka, w której znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni.

Ebook

Kuchnia dwudziestoleciaKuchnia dwudziestolecia

Agnieszka Jeż

Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.

Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.

Ebook

Zupowy detoksZupowy detoks

Urszula Mijakoska

Odszukaj swój klucz do młodości, zdrowia i wymarzonej sylwetki. Książka, która w doskonały sposób łączy przepisy na wyborne zupy z rozwiązaniami pozwalającymi dokładnie przyjrzeć się własnym nawykom żywieniowym.

Zupowy detoks Urszula Mijakoska Wydawca: Muza MOBI + EPUB (w wersji papierowej 256 stron)

Odszukaj swój klucz do młodości, zdrowia i wymarzonej sylwetki. Książka, która w doskonały sposób łączy przepisy na wyborne zupy z rozwiązaniami pozwalającymi dokładnie przyjrzeć się własnym nawykom żywieniowym.

Ebook

Sezonowe warzywoSezonowe warzywo

Dominika Wójciak

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Ebook

LODOVOLODOVO

Jolanta Naklicka-Kleser

Mrożone smakołyki uwielbiają i dzieci, i dorośli. Przekonaj się, że mogą być nie tylko pyszne, ale także zdrowe. Oto książka kucharska z przepisami na smakowite i orzeźwiające desery.

Mrożone smakołyki uwielbiają i dzieci, i dorośli. Przekonaj się, że mogą być nie tylko pyszne, ale także zdrowe. Oto książka kucharska z przepisami na smakowite i orzeźwiające desery.

Ebook

Love VeganLove Vegan

Violetta Domaradzka

Jak czuć się i wyglądać młodziej, stracić na wadze i mieć więcej energii? Jak pozbyć się zmęczenia, uniknąć chorób i ograniczyć użycie leków? Po co nam 30 minut aktywności fizycznej dziennie? Przekonaj się sam i wypróbuj dietę roślinną przez 21 dni. Zmień swoje życie razem z „Love Vegan”!

Love Vegan

Gotowy jadłospis na 21 dni

Violetta Domaradzka Wydawca: Agora SA PDF (w wersji papierowej 272 strony)

Jak czuć się i wyglądać młodziej, stracić na wadze i mieć więcej energii? Jak pozbyć się zmęczenia, uniknąć chorób i ograniczyć użycie leków? Po co nam 30 minut aktywności fizycznej dziennie? Przekonaj się sam i wypróbuj dietę roślinną przez 21 dni. Zmień swoje życie razem z „Love Vegan”!

Ebook

Nowoczesna kuchnia polskaNowoczesna kuchnia polska

Daria Ładocha

Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowne aromaty dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł – „odchudziła” znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły!

Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowne aromaty dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł – „odchudziła” znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły!

Ebook

Smakoterapia. Część 1Smakoterapia. Część 1

Iwona Zasuwa

Zbiór przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdrowie zaczyna się na talerzu!

Zbiór przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdrowie zaczyna się na talerzu!

Ebook

Soki i koktajle w minutęSoki i koktajle w minutę

Agata Ziemnicka

Zbiór przepisów na pyszne soki i koktajle. Korzystając z rad Agaty Ziemnickiej, przygotujesz napój będący prawdziwą skarbnicą składników odżywczych, mikro- i makroelementów, witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów. Wzbogać swoje menu i poczuj, jak przybywa Ci sił i zdrowia, a Twoja cera staje się gładka i promienna.

Zbiór przepisów na pyszne soki i koktajle. Korzystając z rad Agaty Ziemnickiej, przygotujesz napój będący prawdziwą skarbnicą składników odżywczych, mikro- i makroelementów, witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów. Wzbogać swoje menu i poczuj, jak przybywa Ci sił i zdrowia, a Twoja cera staje się gładka i promienna.

Ebook

Wielka księga dań w słoikuWielka księga dań w słoiku

Tanya Linton

Proste przepisy na zdrowe i smaczne lunche, sałatki i desery, które zamkniesz w słoiku i zabierzesz do pracy, szkoły czy na wakacje! Ponad 150 propozycji przepysznych i wartościowych dań, z których niemal wszystkie nie wymagają nawet minuty gotowania!

Proste przepisy na zdrowe i smaczne lunche, sałatki i desery, które zamkniesz w słoiku i zabierzesz do pracy, szkoły czy na wakacje! Ponad 150 propozycji przepysznych i wartościowych dań, z których niemal wszystkie nie wymagają nawet minuty gotowania!

Ebook

Smakoterapia. Część 2Smakoterapia. Część 2

Iwona Zasuwa

Kolejna porcja przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdrowie zaczyna się na talerzu!

Kolejna porcja przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdrowie zaczyna się na talerzu!

Ebook

Mama na roślinachMama na roślinach

Asja Michnicka

Przewodnik po wegańskim macierzyństwie – od dnia, kiedy kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży, do pierwszych miesięcy po narodzinach dziecka. Autorka łączy fachową wiedzę z indywidualnym doświadczeniem wegemamy, udziela praktycznych porad i prezentuje niemal 100 przepisów na proste i smaczne roślinne potrawy nie tylko dla mam.

Przewodnik po wegańskim macierzyństwie – od dnia, kiedy kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży, do pierwszych miesięcy po narodzinach dziecka. Autorka łączy fachową wiedzę z indywidualnym doświadczeniem wegemamy, udziela praktycznych porad i prezentuje niemal 100 przepisów na proste i smaczne roślinne potrawy nie tylko dla mam.

Ebook

Smakoterapia. Część 3: SpiżarniaSmakoterapia. Część 3: Spiżarnia

Iwona Zasuwa

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Ebook

Kuchnia japońskaKuchnia japońska

Adam Wieczorek

Wiele osób słyszało zapewne o cudach kuchni japońskiej, takich jak sake, sashimi i sukiyaki. Wraz z poradnikiem Adama Wieczorka przygotujemy te wykwintne potrawy we własnym domu!

Wiele osób słyszało zapewne o cudach kuchni japońskiej, takich jak sake, sashimi i sukiyaki. Wraz z poradnikiem Adama Wieczorka przygotujemy te wykwintne potrawy we własnym domu!

Ebook

Gotowanie na parzeGotowanie na parze

Monika von Basse

Produkty gotowane na parze zachowują witaminy i składniki mineralne, nie wymagają używania tłuszczu i zachowują naturalny smak oraz aromat – warto przekonać się do zdrowego odżywiania!

Produkty gotowane na parze zachowują witaminy i składniki mineralne, nie wymagają używania tłuszczu i zachowują naturalny smak oraz aromat – warto przekonać się do zdrowego odżywiania!

Ebook

PrzetworyPrzetwory

Marmolada jeżynowo-jabłkowa, suszone owoce róży, marynowane rydze – brzmi smakowicie? Autorzy niniejszej książki podpowiadają, jak je przyrządzić.

Przetwory Seria: „Kuchnia Polska” Wydawca: Literat PDF

Marmolada jeżynowo-jabłkowa, suszone owoce róży, marynowane rydze – brzmi smakowicie? Autorzy niniejszej książki podpowiadają, jak je przyrządzić.

Ebook

Potrawy wegetariańskiePotrawy wegetariańskie

Kuchnia wegetariańska wcale nie musi być nudna! Ze sprawdzonymi przepisami wyczarujesz smaczne i bardzo zdrowe dania, które zachwycą nie tylko jaroszy!

Kuchnia wegetariańska wcale nie musi być nudna! Ze sprawdzonymi przepisami wyczarujesz smaczne i bardzo zdrowe dania, które zachwycą nie tylko jaroszy!

Ebook

Atlas nalewekAtlas nalewek

Dla wielbicieli trunków własnej roboty. Zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają zarówno doświadczeni i nagradzani mistrzowie, jak i ci, dla których przyrządzanie nalewek jest hobby.

Dla wielbicieli trunków własnej roboty. Zbiór przepisów, porad i wskazówek, których udzielają zarówno doświadczeni i nagradzani mistrzowie, jak i ci, dla których przyrządzanie nalewek jest hobby.