Typ publikacji

Polecamy

Wydawca

Cena

Rodzaje publikacji

  • felietony

Format

Słowa kluczowe

  • historia

Wyniki wyszukiwania: (7)

Widok:
Na stronie:
Słowa kluczowe:
Rodzaj publikacji:
Audiobook

1000 słów1000 słów

prof. dr hab. Jerzy Bralczyk

Wyjątkowy słownik do słuchania! Autorski wybór błyskotliwych felietonów Jerzego Bralczyka, który osobiście interpretuje niezwykłe, znaczące i najważniejsze słowa, których używamy na co dzień i od święta.

Wyjątkowy słownik do słuchania! Autorski wybór błyskotliwych felietonów Jerzego Bralczyka, który osobiście interpretuje niezwykłe, znaczące i najważniejsze słowa, których używamy na co dzień i od święta.

Ebook

1000 słów1000 słów

prof. dr hab. Jerzy Bralczyk

Słownik do czytania, na co dzień i od święta. Felietony prof. Bralczyka są nie tylko skarbnicą wiedzy o zmieniających się znaczeniach wyrazów, powrotach słów zapomnianych, słowach, które kształtują rzeczywistość. To w takim samym stopniu opowieść o przemianach zachodzących w tejże rzeczywistości.

1000 słów prof. dr hab. Jerzy Bralczyk Wydawca: Agora SA MOBI + EPUB + PDF (w wersji papierowej 480 stron)

Słownik do czytania, na co dzień i od święta. Felietony prof. Bralczyka są nie tylko skarbnicą wiedzy o zmieniających się znaczeniach wyrazów, powrotach słów zapomnianych, słowach, które kształtują rzeczywistość. To w takim samym stopniu opowieść o przemianach zachodzących w tejże rzeczywistości.

Ebook

Dzieje łakomstwa i obżarstwaDzieje łakomstwa i obżarstwa

Adrianna Stawska-Ostaszewska

Zbiór felietonów o europejskiej kulturze kulinarnej od menu jaskiniowców, przez rarytasy baru mlecznego, po bufet osobliwości. Ze znajomością rzeczy, swadą i dowcipem Adrianna Stawska-Ostaszewska opowiada o jadłospisie z okresu paleolitu, kuchni mieszkańców kręgu polarnego, smakach starożytnych Greków i Rzymian i kulinarnych rytuałach prasłowiańskich.

Zbiór felietonów o europejskiej kulturze kulinarnej od menu jaskiniowców, przez rarytasy baru mlecznego, po bufet osobliwości. Ze znajomością rzeczy, swadą i dowcipem Adrianna Stawska-Ostaszewska opowiada o jadłospisie z okresu paleolitu, kuchni mieszkańców kręgu polarnego, smakach starożytnych Greków i Rzymian i kulinarnych rytuałach prasłowiańskich.

Ebook

Kroniki zakopiańskieKroniki zakopiańskie

Maciej Krupa

Zbiór opowieści o ludziach i zdarzeniach z historii Zakopanego, Tatr i Podtatrza. Pełne anegdot, barwne „reportaże z przeszłości” wioski, a potem miasteczka, które powstało u stóp Tatr.

Zbiór opowieści o ludziach i zdarzeniach z historii Zakopanego, Tatr i Podtatrza. Pełne anegdot, barwne „reportaże z przeszłości” wioski, a potem miasteczka, które powstało u stóp Tatr.

Ebook

Okiem StańczykaOkiem Stańczyka

Waldemar Łazuga

Opowieść o ludziach znanych i prawie już zapomnianych. Żyjących i nieżyjących. Inteligencjach potężnych i przewrotnych – słowem o tych, którzy za nic mając sławę i rozgłos pozostawili trwały ślad po sobie.

Opowieść o ludziach znanych i prawie już zapomnianych. Żyjących i nieżyjących. Inteligencjach potężnych i przewrotnych – słowem o tych, którzy za nic mając sławę i rozgłos pozostawili trwały ślad po sobie.

Ebook

Zapiski z wielkiego krajuZapiski z wielkiego kraju

Bill Bryson

Niezwykle zabawne i pouczające spojrzenie na Amerykę autora wyjątkowo wyczulonego na absurdy i dziwactwa. „Bill Bryson rewelacyjnie porównuje osobliwości Anglii i Ameryki... Jest poważny, ale i nieprawdopodobnie śmieszny” – „Guardian”

Zapiski z wielkiego kraju Bill Bryson Wydawca: Zysk i S-ka MOBI + EPUB (w wersji papierowej 404 strony)

Niezwykle zabawne i pouczające spojrzenie na Amerykę autora wyjątkowo wyczulonego na absurdy i dziwactwa. „Bill Bryson rewelacyjnie porównuje osobliwości Anglii i Ameryki... Jest poważny, ale i nieprawdopodobnie śmieszny” – „Guardian”