Wyniki wyszukiwania: (34)
Kuchnia dwudziestoleciaKuchnia dwudziestolecia
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.
365 obiadów365 obiadów
Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.
Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.
Domowa kuchnia polskaDomowa kuchnia polska
500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.
500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.
Słodko, zdrowo, świątecznieSłodko, zdrowo, świątecznie
Czy rzeczywiście zdrowe łakocie nie istnieją? Czy delektowanie się ciastami zawsze trzeba okupić ponurymi myślami o nadwadze? Jak w takim razie przygotować menu świąteczne? Monika Mrozowska uchyla przed nami drzwi swej kuchni i udowadnia, że pyszne desery wcale nie muszą być dla nas pokusą.
Czy rzeczywiście zdrowe łakocie nie istnieją? Czy delektowanie się ciastami zawsze trzeba okupić ponurymi myślami o nadwadze? Jak w takim razie przygotować menu świąteczne? Monika Mrozowska uchyla przed nami drzwi swej kuchni i udowadnia, że pyszne desery wcale nie muszą być dla nas pokusą.
Bez pszenicy na każdą okazjęBez pszenicy na każdą okazję
Ponad 300 bezglutenowych przepisów. Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” oraz „Świąt bez pszenicy”. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie upały. Do wykorzystania przez cały rok i na każdą okazję!
Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów m.in. na urodziny, walentynki, tłus...
Wydawca: Bukowy Las MOBI + EPUBPonad 300 bezglutenowych przepisów. Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” oraz „Świąt bez pszenicy”. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie upały. Do wykorzystania przez cały rok i na każdą okazję!
Nowoczesna kuchnia polskaNowoczesna kuchnia polska
Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowne aromaty dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł – „odchudziła” znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły!
Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowne aromaty dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł – „odchudziła” znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły!
Moja grecka kuchniaMoja grecka kuchnia
Książka, która przeniesie słońce, smaki i aromaty Grecji do naszych kuchni! Zawiera przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiemy się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby trudne do dostania. Poznamy zwyczaje kulinarne Greków i poszerzymy wiedzę o ich ulubionych trunkach.
Przepisy z tawerny i kambuza
Wydawca: Wydawnictwo Nautica PDF (w wersji papierowej 224 strony)Książka, która przeniesie słońce, smaki i aromaty Grecji do naszych kuchni! Zawiera przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiemy się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby trudne do dostania. Poznamy zwyczaje kulinarne Greków i poszerzymy wiedzę o ich ulubionych trunkach.
Zupy mocZupy moc
Siedemdziesiąt sprawdzonych przepisów na pyszne zupy, dzięki którym poczujesz prawdziwą moc ich działania. Od teraz Twoje zupy nie będą tylko smacznym i sycącym posiłkiem – dzięki nim rozgrzejesz się w okresie jesienno-zimowym, wrócisz szybciej do zdrowia w czasie rekonwalescencji, oczyścisz i schłodzisz organizm latem.
70 przepisów na zupy odchudzające, uodparniające, regenerujące i inne
Wydawca: Wydawnictwo Zwierciadło MOBI + EPUBSiedemdziesiąt sprawdzonych przepisów na pyszne zupy, dzięki którym poczujesz prawdziwą moc ich działania. Od teraz Twoje zupy nie będą tylko smacznym i sycącym posiłkiem – dzięki nim rozgrzejesz się w okresie jesienno-zimowym, wrócisz szybciej do zdrowia w czasie rekonwalescencji, oczyścisz i schłodzisz organizm latem.
Jak jeść słodycze i nie tyć?Jak jeść słodycze i nie tyć?
Chcesz schudnąć, ale na samą myśl o diecie oblewa cię zimny pot? Nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy i deserów? Uważasz, że wszystko, co słodkie i pyszne, jest szkodliwe i tuczące? Oto przepisy na wersje fit ciast, deserów i przekąsek. Przekonaj się, że można jeść słodkie rarytasy bez obaw przed zbędnymi kaloriami!
Chcesz schudnąć, ale na samą myśl o diecie oblewa cię zimny pot? Nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy i deserów? Uważasz, że wszystko, co słodkie i pyszne, jest szkodliwe i tuczące? Oto przepisy na wersje fit ciast, deserów i przekąsek. Przekonaj się, że można jeść słodkie rarytasy bez obaw przed zbędnymi kaloriami!
WarzywoWarzywo
Książka kucharska dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni.
Książka kucharska dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni.
Kuchnia dla zajętych kobiet i mę...Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn
Siedemdziesiąt przepisów dla zapracowanych, zabieganych, niemających na nic czasu, a mimo to chcących jeść zdrowo i smacznie. Wystarczy tylko piętnaście minut, by przygotować prawdziwą ucztę.
Siedemdziesiąt przepisów dla zapracowanych, zabieganych, niemających na nic czasu, a mimo to chcących jeść zdrowo i smacznie. Wystarczy tylko piętnaście minut, by przygotować prawdziwą ucztę.
Słodki zielnik Lary. Lara's Swee...Słodki zielnik Lary. Lara's Sweet Herbarium
Książkowy debiut córki słynnej restauratorki Magdy Gessler. Znakomite przełożenie polskiej, pełnej aromatycznych ziół kulinarnej tradycji na język współczesnej kuchni w ponad 50 przepisach.
Książkowy debiut córki słynnej restauratorki Magdy Gessler. Znakomite przełożenie polskiej, pełnej aromatycznych ziół kulinarnej tradycji na język współczesnej kuchni w ponad 50 przepisach.
Kiszonki i fermentacjeKiszonki i fermentacje
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.
Na zdrowieNa zdrowie
Zaproszenie do świątyni smaków. Eliza Mórawska, jedna z najbardziej wpływowych postaci polskiej sceny kulinarnej, prezentuje przepisy własnego autorstwa na przepyszne i super zdrowe potrawy. Dodatkowym walorem publikacji jest piękna oprawa edytorska.
Zaproszenie do świątyni smaków. Eliza Mórawska, jedna z najbardziej wpływowych postaci polskiej sceny kulinarnej, prezentuje przepisy własnego autorstwa na przepyszne i super zdrowe potrawy. Dodatkowym walorem publikacji jest piękna oprawa edytorska.
Kuchnia na plebaniiKuchnia na plebanii
Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Smakowite opowieści wokół jedzenia, tradycji i minionych czasów.
200 tradycyjnych przepisów księżowskich gospodyń
Wydawca: Wydawnictwo Literackie MOBI + EPUB (w wersji papierowej 240 stron)Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Smakowite opowieści wokół jedzenia, tradycji i minionych czasów.
Magda i dzieciakiMagda i dzieciaki
Siedemdziesiąt przepisów, anegdoty i urocze zdjęcia – książka, która przyniesie frajdę całej rodzinie. Magda Gessler podpowiada, co mama, tata i ich pociecha mogą ugotować wspólnie, by wyszło pyszne danie i równie dobra rodzinna przygoda.
Siedemdziesiąt przepisów, anegdoty i urocze zdjęcia – książka, która przyniesie frajdę całej rodzinie. Magda Gessler podpowiada, co mama, tata i ich pociecha mogą ugotować wspólnie, by wyszło pyszne danie i równie dobra rodzinna przygoda.