Książka kucharska - liczba pozycji (130)
C.k. kuchniaC.k. kuchnia
Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.
Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.
ObfitośćObfitość
Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.
Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.
Domowa kuchnia polskaDomowa kuchnia polska
500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.
500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce globalizacji zachowała swoją odrębność, będącą odbiciem naszej wiecznie niezależnej, „rogatej” duszy.
Kuchnia śląskaKuchnia śląska
Sprawdzone przepisy na smaczne i zdrowe potrawy kuchni śląskiej będą idealne dla każdego, kto docenia walory kuchni regionalnej. Pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie i samopoczucie!
Sprawdzone przepisy na smaczne i zdrowe potrawy kuchni śląskiej będą idealne dla każdego, kto docenia walory kuchni regionalnej. Pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie i samopoczucie!
Ciasta z owocamiCiasta z owocami
Książka kucharska, dzięki której przygotowanie smacznych, a przy tym zdrowych wypieków stanie się dziecinnie proste!
Książka kucharska, dzięki której przygotowanie smacznych, a przy tym zdrowych wypieków stanie się dziecinnie proste!
Potrawy z ziemniakówPotrawy z ziemniaków
Kartofel, psianka, bulwa, pyra – choć nazywany różnie, jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Sprawdź, jakie kucharskie cuda można przyrządzić z ziemniakiem w roli głównej!
Kartofel, psianka, bulwa, pyra – choć nazywany różnie, jest jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Sprawdź, jakie kucharskie cuda można przyrządzić z ziemniakiem w roli głównej!
Kuchnia włoskaKuchnia włoska
Jeśli myślisz, że w kuchni włoskiej liczą się tylko makarony i pizza, nie wiesz wszystkiego! Teraz sam możesz wprowadzić do swego domowego menu zdrowe, kuszące potrawy pachnące słoneczną Italią!
Jeśli myślisz, że w kuchni włoskiej liczą się tylko makarony i pizza, nie wiesz wszystkiego! Teraz sam możesz wprowadzić do swego domowego menu zdrowe, kuszące potrawy pachnące słoneczną Italią!
Potrawy tradycyjnePotrawy tradycyjne
Tradycyjna kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Potrawy, które dobrze znamy z rodzinnych spotkań, możemy modyfikować wedle własnych potrzeb. Ten poradnik zdradza, jak to zrobić!
Tradycyjna kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Potrawy, które dobrze znamy z rodzinnych spotkań, możemy modyfikować wedle własnych potrzeb. Ten poradnik zdradza, jak to zrobić!
Potrawy mącznePotrawy mączne
Obce, często egzotyczne dania są miłym urozmaiceniem codziennej diety, ale tradycyjnej polskiej kuchni nie da się niczym zastąpić. Odkryj na nowo smak rodzimych potraw!
Obce, często egzotyczne dania są miłym urozmaiceniem codziennej diety, ale tradycyjnej polskiej kuchni nie da się niczym zastąpić. Odkryj na nowo smak rodzimych potraw!
Potrawy z rybPotrawy z ryb
Ryby powinny być stałym punktem diety każdego z nas, ale jak je przyrządzić, by były nie tylko zdrowe, lecz także smaczne? O tym w praktycznej książce kucharskiej.
Ryby powinny być stałym punktem diety każdego z nas, ale jak je przyrządzić, by były nie tylko zdrowe, lecz także smaczne? O tym w praktycznej książce kucharskiej.
Potrawy mięsnePotrawy mięsne
Wieprzowina, wołowina, drób... – rodzajów mięsa jest wiele, a dań, które można z nich przyrządzić – jeszcze więcej. Jak się nie zgubić w gąszczu kulinarnych porad? Wystarczy zajrzeć do tej książki.
Wieprzowina, wołowina, drób... – rodzajów mięsa jest wiele, a dań, które można z nich przyrządzić – jeszcze więcej. Jak się nie zgubić w gąszczu kulinarnych porad? Wystarczy zajrzeć do tej książki.
Ciepłe śniadaniaCiepłe śniadania
„Ciepłe śniadania” to znakomity pomysł dla tych, którzy chcą energetycznie rozpoczynać każdy dzień. Przez cały rok! To również znakomity początek drogi zwanej zdrowym stylem życia.
„Ciepłe śniadania” to znakomity pomysł dla tych, którzy chcą energetycznie rozpoczynać każdy dzień. Przez cały rok! To również znakomity początek drogi zwanej zdrowym stylem życia.
Święta bez pszenicyŚwięta bez pszenicy
Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy!
Ponad 250 bezglutenowych przepisów na Boże Narodzenie, Wielkanoc i... na co...
Wydawca: Bukowy Las MOBI + EPUBKontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy!
Słodkie klimatySłodkie klimaty
Zbiór wybranych, najlepszych przepisów z magazynu Moje gotowanie. Świąteczne wypieki, szybkie i proste ciasta – każdy z pewnością znajdzie tu coś dla siebie.
Zbiór wybranych, najlepszych przepisów z magazynu Moje gotowanie. Świąteczne wypieki, szybkie i proste ciasta – każdy z pewnością znajdzie tu coś dla siebie.
Krok po kroku z Robertem Sową Krok po kroku z Robertem Sową
Znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. Ponad 120 autorskich przepisów pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy.
Znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. Ponad 120 autorskich przepisów pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy.
Kuchnia dwudziestoleciaKuchnia dwudziestolecia
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.
Kiszonki i fermentacjeKiszonki i fermentacje
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.
Przepisy TatianyPrzepisy Tatiany
Wymarzona książka dla wielbicieli trylogii Paulliny Simons – „Jeździec Miedziany”, „Tatiana i Aleksander”, „Ogród Letni”. Za jej sprawą będziemy mogli jeszcze raz zanurzyć się w atmosferze domu Tatiany i Aleksandra i posmakować tradycyjnych specjałów kuchni rosyjskiej, najpopularniejszych dań amerykańskich i egzotycznych potraw pochodzących z dwóch kontynentów czasów wojny i pokoju, głodu i obfitości.
Wymarzona książka dla wielbicieli trylogii Paulliny Simons – „Jeździec Miedziany”, „Tatiana i Aleksander”, „Ogród Letni”. Za jej sprawą będziemy mogli jeszcze raz zanurzyć się w atmosferze domu Tatiany i Aleksandra i posmakować tradycyjnych specjałów kuchni rosyjskiej, najpopularniejszych dań amerykańskich i egzotycznych potraw pochodzących z dwóch kontynentów czasów wojny i pokoju, głodu i obfitości.