Typ publikacji

Wydawca

Cena

Format

Słowa kluczowe

  • kucharz

Wyniki wyszukiwania: (7)

Widok:
Na stronie:
Słowa kluczowe:
Ebook

Jak nakarmić dyktatoraJak nakarmić dyktatora

Witold Szabłowski

Witold Szabłowski przez kilka lat szukał po całym świecie kucharzy Fidela Castro, Pol Pota, Saddama Husajna i innych tyranów. Pytał wszystkich, co jedli ich mocodawcy w najważniejszych momentach swoich rządów. Notował i wspomnienia, i przepisy. Tak powstała intrygująca opowieść o historii widzianej przez kuchenne drzwi – niezwykły mariaż reportażu z książką kucharską.

Witold Szabłowski przez kilka lat szukał po całym świecie kucharzy Fidela Castro, Pol Pota, Saddama Husajna i innych tyranów. Pytał wszystkich, co jedli ich mocodawcy w najważniejszych momentach swoich rządów. Notował i wspomnienia, i przepisy. Tak powstała intrygująca opowieść o historii widzianej przez kuchenne drzwi – niezwykły mariaż reportażu z książką kucharską.

Ebook

GastrobandaGastrobanda

Jakub Milszewski

Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej pory wiedziała o tym jedynie garstka wtajemniczonych, ale już czas, by odkryła to cała Polska. Oto pierwsza książka na naszym rynku wydawniczym, której autorzy rozprawiają się z kuchennymi mitami.

Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej pory wiedziała o tym jedynie garstka wtajemniczonych, ale już czas, by odkryła to cała Polska. Oto pierwsza książka na naszym rynku wydawniczym, której autorzy rozprawiają się z kuchennymi mitami.

Audiobook

Jak nakarmić dyktatoraJak nakarmić dyktatora

Witold Szabłowski

Witold Szabłowski przez kilka lat szukał po całym świecie kucharzy Fidela Castro, Pol Pota, Saddama Husajna i innych tyranów. Pytał wszystkich, co jedli ich mocodawcy w najważniejszych momentach swoich rządów. Notował i wspomnienia, i przepisy. Tak powstała intrygująca opowieść o historii widzianej przez kuchenne drzwi – niezwykły mariaż reportażu z książką kucharską.

Witold Szabłowski przez kilka lat szukał po całym świecie kucharzy Fidela Castro, Pol Pota, Saddama Husajna i innych tyranów. Pytał wszystkich, co jedli ich mocodawcy w najważniejszych momentach swoich rządów. Notował i wspomnienia, i przepisy. Tak powstała intrygująca opowieść o historii widzianej przez kuchenne drzwi – niezwykły mariaż reportażu z książką kucharską.

Ebook

W kuchni jak na wojnieW kuchni jak na wojnie

Maria Barbasiewicz

Kto gotował obiady czwartkowe? Co łączy zupę rumfordzką z tytułem szlacheckim? Wielcy kucharze i wykwintne potrawy, zwykłe kuchty i żołnierskie kantyny – przed nami historia opowiedziana od kuchni.

Kto gotował obiady czwartkowe? Co łączy zupę rumfordzką z tytułem szlacheckim? Wielcy kucharze i wykwintne potrawy, zwykłe kuchty i żołnierskie kantyny – przed nami historia opowiedziana od kuchni.

Ebook

Krok po kroku z Robertem Sową Krok po kroku z Robertem Sową

Robert Sowa

Znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. Ponad 120 autorskich przepisów pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy.

Znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. Ponad 120 autorskich przepisów pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy.

Ebook

Diabelski owocDiabelski owoc

Tom Hillenbrand

Kryminał dla smakoszy! Śmierć krytyka kulinarnego. Zniknięcie mistrza kuchni. Podejrzenie o popełnienie morderstwa. Xavier Kieffer, niegdyś znakomity kucharz, staje w obliczu tajemniczego sprzysiężenia i albo udowodni swoją niewinność, albo resztę życia spędzi w więzieniu na wspominaniu smaków pysznych potraw.

Diabelski owoc

Kryminał kulinarny

Tom Hillenbrand Seria: „Kryminał Kulinarny” Wydawca: Smak Słowa MOBI + EPUB (w wersji papierowej 304 strony)

Kryminał dla smakoszy! Śmierć krytyka kulinarnego. Zniknięcie mistrza kuchni. Podejrzenie o popełnienie morderstwa. Xavier Kieffer, niegdyś znakomity kucharz, staje w obliczu tajemniczego sprzysiężenia i albo udowodni swoją niewinność, albo resztę życia spędzi w więzieniu na wspominaniu smaków pysznych potraw.

Ebook

Czerwone złotoCzerwone złoto

Tom Hillenbrand

Odkąd Kieffer związał się ze słynną krytyczką kulinarną, często bywa na prestiżowych imprezach. Ale kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Mifune, mistrz sushi, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer ma jednak wątpliwości. Szybko okazuje się, że w pełni uzasadnione...

Odkąd Kieffer związał się ze słynną krytyczką kulinarną, często bywa na prestiżowych imprezach. Ale kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Mifune, mistrz sushi, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer ma jednak wątpliwości. Szybko okazuje się, że w pełni uzasadnione...