Typ publikacji

Wydawca

Cena

Format

  • EPUB

Częstotliwość

Wyniki wyszukiwania: (115)

Widok:
Na stronie:
Kategorie:
Formaty:
Ebook

C.k. kuchniaC.k. kuchnia

Robert Makłowicz

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Eprasa

KuchniaKuchnia

zobacz pasujące (4)

Lifestyle’owy magazyn dla tych, którzy kochają jeść, gotować i czytać o jedzeniu.

Kuchnia Wydawca: Agora SA zobacz inne numery MOBI + EPUB + PDF

Lifestyle’owy magazyn dla tych, którzy kochają jeść, gotować i czytać o jedzeniu.

Ebook

Kuchnia domowa dla diabetykówKuchnia domowa dla diabetyków

Stella Bowling

Ponad 200 przepisów na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz chcących schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.

Ponad 200 przepisów na szybkie i łatwe do przyrządzenia posiłki dla wszystkich cierpiących na cukrzycę oraz chcących schudnąć dzięki zdrowemu i zbilansowanemu odżywianiu.

Ebook

ObfitośćObfitość

Yotam Ottolenghi

Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.

Zbiór 120 przepisów na wegetariańskie potrawy, łączących intrygujące aromaty i niebanalne smaki. Bestseller „New York Timesa”. Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”.

Ebook

Kiszonki i fermentacjeKiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Ebook

Sezonowe warzywoSezonowe warzywo

Dominika Wójciak

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Szparagi, pomidory, brukselki, bakłażany, ogórki... Kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie i obłędnie smacznie. 100 przepisów na potrawy bezmięsne – wersje wegańskie i bez glutenu.

Ebook

Smakoterapia. Część 3: SpiżarniaSmakoterapia. Część 3: Spiżarnia

Iwona Zasuwa

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Ebook

Sztuka gotowaniaSztuka gotowania

Niki Segnit

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Sztuka gotowania Niki Segnit Wydawca: Buchmann MOBI + EPUB

Kolejna książka w dorobku autorki bestsellerowego „Leksykonu smaków”. Odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej publikacji poczujesz się swobodniej w kuchni, nauczysz się, jak „działają” przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami. Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla Ciebie.

Ebook

Zdrowie ze spiżarniZdrowie ze spiżarni

Zbigniew T. Nowak

Smacznie i zdrowo, czyli moda na domowe przetwory! Pierwsza na polskim rynku publikacja poświęcona leczniczym właściwościom przetworów z warzyw, owoców i ziół.

Smacznie i zdrowo, czyli moda na domowe przetwory! Pierwsza na polskim rynku publikacja poświęcona leczniczym właściwościom przetworów z warzyw, owoców i ziół.

Ebook

Wyśmienite dania z grillaWyśmienite dania z grilla

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Ebook

Wyśmienite sałatkiWyśmienite sałatki

Zbiór propozycji kulinarnych przetestowanych przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Kompozycje sprawdzone i pełne smaku – na wytworną kolację i na spotkanie z przyjaciółmi.

Wyśmienite sałatki Wydawca: Burda Książki MOBI + EPUB

Zbiór propozycji kulinarnych przetestowanych przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Kompozycje sprawdzone i pełne smaku – na wytworną kolację i na spotkanie z przyjaciółmi.

Ebook

O, kuchnia!O, kuchnia!

Anthony Bourdain

Autor tej książki do perfekcji opanował nie tylko sztukę kulinarną, lecz także pisanie. Tak ironiczne, ciekawe i potoczyste teksty na temat kuchni zdarzają się niezwykle rzadko!

Autor tej książki do perfekcji opanował nie tylko sztukę kulinarną, lecz także pisanie. Tak ironiczne, ciekawe i potoczyste teksty na temat kuchni zdarzają się niezwykle rzadko!

Ebook

Pizze, tosty, zapiekanki Pizze, tosty, zapiekanki

Pizza margherita czy pepperoni? Tosty z szynką czy z serem? A może coś mniej standardowego? Kolejna książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów” czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Pizza margherita czy pepperoni? Tosty z szynką czy z serem? A może coś mniej standardowego? Kolejna książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów” czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Ebook

Wyśmienite dania z makaronu i ryżuWyśmienite dania z makaronu i ryżu

Książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów”, a w niej pomysły na przygotowanie wspaniałych dań z ryżu i makaronu, zaproponowane przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Książka kucharska z cyklu „60 Najlepszych Przepisów”, a w niej pomysły na przygotowanie wspaniałych dań z ryżu i makaronu, zaproponowane przez samych czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”.

Ebook

Jak smakuje pępek WenusJak smakuje pępek Wenus

Piotr Adamczewski

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Smakowite felietony Piotra Adamczewskiego i wyśmienita podróż kulinarna. Barwna, ekscytująca, pełna anegdot, erudycji i swady.

Ebook

Dieta 2-dniowaDieta 2-dniowa

dr Michelle Harvie

Uwaga, nadchodzi nowa, rewolucyjna metoda odchudzania, która bije rekordy popularności w Europie i na świecie! Prawdziwa alternatywa dla osób, którym trudno przestrzegać restrykcyjnych diet!

Uwaga, nadchodzi nowa, rewolucyjna metoda odchudzania, która bije rekordy popularności w Europie i na świecie! Prawdziwa alternatywa dla osób, którym trudno przestrzegać restrykcyjnych diet!

Ebook

Kulinarne podróże po ChorwacjiKulinarne podróże po Chorwacji

Bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Zbiór autorskich przepisów szefów kuchni Podravka, inspirowanych tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji.

Bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Zbiór autorskich przepisów szefów kuchni Podravka, inspirowanych tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji.

Ebook

Kuchnia fit. Część 2Kuchnia fit. Część 2

Konrad Gaca

Kompozycja zdrowych i smacznych przepisów kulinarnych oraz historii osób, które zmieniły swoje życie dzięki wsparciu autora książki.

Kompozycja zdrowych i smacznych przepisów kulinarnych oraz historii osób, które zmieniły swoje życie dzięki wsparciu autora książki.

Ebook

Fanklub bułeczek z rozmarynemFanklub bułeczek z rozmarynem

Aleksandra Seghi

Kontynuacja „Słodkich pieczonych kasztanów”. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko.

Kontynuacja „Słodkich pieczonych kasztanów”. Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko.