Typ publikacji

Wydawca

Cena

Format

Słowa kluczowe

  • mobi

Wyniki wyszukiwania: (39)

Widok:
Na stronie:
Słowa kluczowe:
Kategorie:
Ebook

C.k. kuchniaC.k. kuchnia

Robert Makłowicz

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Oszałamiająca książka kucharska, a także barwna, pełna smaków i smaczków opowieść o czasach, gdy Europa Środkowa stanowiła jedność pod berłem Habsburgów. Amatorzy kulinariów znajdą na jej łamach 84 przepisy z tamtych czasów i z tamtych ziem, od Adriatyku po Karpaty.

Ebook

Kiszonki i fermentacjeKiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika! Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek.

Ebook

Smakoterapia. Część 3: SpiżarniaSmakoterapia. Część 3: Spiżarnia

Iwona Zasuwa

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te pytania odpowiedzi znajdziesz w 3. części „Smakoterapii”.

Ebook

365 obiadów365 obiadów

Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.

Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.

Ebook

Kuchnia dwudziestoleciaKuchnia dwudziestolecia

Agnieszka Jeż

Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.

Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych 20-lecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień i pamiętników oraz rubryk kulinarnych w gazetach, autorka snuje opowieść o tym, co, jak i gdzie jadano w czasach II Rzeczypospolitej. Oprócz części historycznej, w książce znajdziemy 100 przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta.

Ebook

WarzywoWarzywo

Dominika Wójciak

Książka kucharska dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni.

Książka kucharska dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni.

Ebook

Słodko, zdrowo, świątecznieSłodko, zdrowo, świątecznie

Monika Mrozowska

Czy rzeczywiście zdrowe łakocie nie istnieją? Czy delektowanie się ciastami zawsze trzeba okupić ponurymi myślami o nadwadze? Jak w takim razie przygotować menu świąteczne? Monika Mrozowska uchyla przed nami drzwi swej kuchni i udowadnia, że pyszne desery wcale nie muszą być dla nas pokusą.

Czy rzeczywiście zdrowe łakocie nie istnieją? Czy delektowanie się ciastami zawsze trzeba okupić ponurymi myślami o nadwadze? Jak w takim razie przygotować menu świąteczne? Monika Mrozowska uchyla przed nami drzwi swej kuchni i udowadnia, że pyszne desery wcale nie muszą być dla nas pokusą.

Ebook

Kuchnia na plebaniiKuchnia na plebanii

Łukasz Modelski

Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Smakowite opowieści wokół jedzenia, tradycji i minionych czasów.

Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Smakowite opowieści wokół jedzenia, tradycji i minionych czasów.

Bez cukru

#kasiuniagotuje

Katarzyna Burzyńska-Sychowicz Wydawca: Edipresse Książki MOBI + EPUB (w wersji papierowej 208 stron)
Ebook

Para w kuchniPara w kuchni

Karolina Szaciłło

Karolina i Maciej Szaciłło – para ekspertów od zdrowego odżywiania tym razem zaprasza w kulinarną podróż w kłębach… pary. Obok przepisów na smakowite parowane śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery dostarczą nam porcji solidnej wiedzy, omawiając prozdrowotne aspekty gotowania na parze. Opowiedzą, jak relacje w kuchni odzwierciedlają relacje w życiu. Podzielą się prostymi sposobami i ćwiczeniami na szczęśliwy związek.

Karolina i Maciej Szaciłło – para ekspertów od zdrowego odżywiania tym razem zaprasza w kulinarną podróż w kłębach… pary. Obok przepisów na smakowite parowane śniadania, obiady, kolacje, przekąski i desery dostarczą nam porcji solidnej wiedzy, omawiając prozdrowotne aspekty gotowania na parze. Opowiedzą, jak relacje w kuchni odzwierciedlają relacje w życiu. Podzielą się prostymi sposobami i ćwiczeniami na szczęśliwy związek.

Ebook

365 obiadów365 obiadów

Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Poradnik kulinarny autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej, królowej kucharek polskich. Prawdziwa gratka dla wszystkich, dla których gotowanie stało się pasją.

Poradnik kulinarny autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej, królowej kucharek polskich. Prawdziwa gratka dla wszystkich, dla których gotowanie stało się pasją.

Ebook

Ekonomiczna, ekologiczna kuchniaEkonomiczna, ekologiczna kuchnia

Monika Mrozowska

W kuchni ekologia może iść w parze z ekonomią i z fantastycznymi smakami. Sięgnij po 65 przepisów na miarę i przekonaj się, że szybki i zdrowy obiad dla całej rodziny można przygotować za kilkanaście złotych.

W kuchni ekologia może iść w parze z ekonomią i z fantastycznymi smakami. Sięgnij po 65 przepisów na miarę i przekonaj się, że szybki i zdrowy obiad dla całej rodziny można przygotować za kilkanaście złotych.

Ebook

Kuchnia ObcejKuchnia Obcej

Theresa Carle-Sanders

Ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór. Książka kucharska dla miłośników sagi Diany Gabaldon, z przedmową samej autorki! Po prostu pyszna!

Ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór. Książka kucharska dla miłośników sagi Diany Gabaldon, z przedmową samej autorki! Po prostu pyszna!

Ebook

Nowoczesna kuchnia polskaNowoczesna kuchnia polska

Daria Ładocha

Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowne aromaty dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł – „odchudziła” znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły!

Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowne aromaty dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ładocha, wpadła na kompletnie szalony pomysł – „odchudziła” znane wszystkim dania, tak by powróciły na nasze stoły!

Ebook

Przepisy TatianyPrzepisy Tatiany

Paullina Simons

Wymarzona książka dla wielbicieli trylogii Paulliny Simons – „Jeździec Miedziany”, „Tatiana i Aleksander”, „Ogród Letni”. Za jej sprawą będziemy mogli jeszcze raz zanurzyć się w atmosferze domu Tatiany i Aleksandra i posmakować tradycyjnych specjałów kuchni rosyjskiej, najpopularniejszych dań amerykańskich i egzotycznych potraw pochodzących z dwóch kontynentów czasów wojny i pokoju, głodu i obfitości.

Przepisy Tatiany Paullina Simons Wydawca: Świat Książki MOBI + EPUB (w wersji papierowej 208 stron)

Wymarzona książka dla wielbicieli trylogii Paulliny Simons – „Jeździec Miedziany”, „Tatiana i Aleksander”, „Ogród Letni”. Za jej sprawą będziemy mogli jeszcze raz zanurzyć się w atmosferze domu Tatiany i Aleksandra i posmakować tradycyjnych specjałów kuchni rosyjskiej, najpopularniejszych dań amerykańskich i egzotycznych potraw pochodzących z dwóch kontynentów czasów wojny i pokoju, głodu i obfitości.