Typ publikacji

Wydawca

Cena

Format

Słowa kluczowe

  • mięso

Wyniki wyszukiwania: (8)

Widok:
Na stronie:
Słowa kluczowe:
Ebook

Wyśmienite dania z grillaWyśmienite dania z grilla

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Książka kucharska, która przedstawia potrawy wymyślone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis”. Sprawdzone w praktyce porady, jak przygotować potrawy mięsne, rybne i wegetariańskie.

Ebook

Krok po kroku z Robertem Sową Krok po kroku z Robertem Sową

Robert Sowa

Znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. Ponad 120 autorskich przepisów pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy.

Znany mistrz kulinarny dzieli się swoimi oryginalnymi przepisami. Ponad 120 autorskich przepisów pokazanych na kolorowych ilustracjach obrazujących poszczególne etapy wykonania każdej potrawy.

Ebook

MięsoholicyMięsoholicy

Marta Zaraska

Co powoduje, że mamy tak wielką ochotę na białko zwierzęce i że nie potrafimy się od niego odzwyczaić? Dlaczego ewolucja nie uczyniła nas wegetarianami, skoro jedzenie mięsa szkodzi naszemu zdrowiu? Marta Zaraska, popularnonaukowa dziennikarka polskiego pochodzenia, wyjaśnia, dlaczego nasza miłość do mięsa trwa nieprzerwanie od zarania dziejów ludzkości mimo jego szkodliwego działania na nasz organizm.

Mięsoholicy

2,5 miliona lat mięsożerczej obsesji człowieka

Marta Zaraska Wydawca: Czarna Owca MOBI + EPUB (w wersji papierowej 384 strony)

Co powoduje, że mamy tak wielką ochotę na białko zwierzęce i że nie potrafimy się od niego odzwyczaić? Dlaczego ewolucja nie uczyniła nas wegetarianami, skoro jedzenie mięsa szkodzi naszemu zdrowiu? Marta Zaraska, popularnonaukowa dziennikarka polskiego pochodzenia, wyjaśnia, dlaczego nasza miłość do mięsa trwa nieprzerwanie od zarania dziejów ludzkości mimo jego szkodliwego działania na nasz organizm.

Ebook

Przepisy TatianyPrzepisy Tatiany

Paullina Simons

Wymarzona książka dla wielbicieli trylogii Paulliny Simons – „Jeździec Miedziany”, „Tatiana i Aleksander”, „Ogród Letni”. Za jej sprawą będziemy mogli jeszcze raz zanurzyć się w atmosferze domu Tatiany i Aleksandra i posmakować tradycyjnych specjałów kuchni rosyjskiej, najpopularniejszych dań amerykańskich i egzotycznych potraw pochodzących z dwóch kontynentów czasów wojny i pokoju, głodu i obfitości.

Przepisy Tatiany Paullina Simons Wydawca: Świat Książki MOBI + EPUB (w wersji papierowej 208 stron)

Wymarzona książka dla wielbicieli trylogii Paulliny Simons – „Jeździec Miedziany”, „Tatiana i Aleksander”, „Ogród Letni”. Za jej sprawą będziemy mogli jeszcze raz zanurzyć się w atmosferze domu Tatiany i Aleksandra i posmakować tradycyjnych specjałów kuchni rosyjskiej, najpopularniejszych dań amerykańskich i egzotycznych potraw pochodzących z dwóch kontynentów czasów wojny i pokoju, głodu i obfitości.

Ebook

Czyste mięsoCzyste mięso

Paul Shapiro

Uwaga! Ta historia dzieje się na naszych oczach. Oto kolejna wielka rewolucja naukowa. Odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Poznajcie czyste mięso – nie soję ani gluten, które je udają, ale najprawdziwsze mięso wyhodowane tak, że żadne zwierzę przy tym nie ucierpiało.

Uwaga! Ta historia dzieje się na naszych oczach. Oto kolejna wielka rewolucja naukowa. Odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Poznajcie czyste mięso – nie soję ani gluten, które je udają, ale najprawdziwsze mięso wyhodowane tak, że żadne zwierzę przy tym nie ucierpiało.

Ebook

Polskie mięsoPolskie mięso

Jaś Kapela

Mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa i motywach przejścia na weganizm. Jaś Kapela przedstawia absolutnie niezwykłą historię – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść za kilka lat. „Obowiązkowa lektura zarówno dla wegan, jak i pożeraczy mięsa. Napisana bez wegańskiego triumfalizmu i bardzo serio, zwłaszcza jak na tego autora” – Anna Bikont

Mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa i motywach przejścia na weganizm. Jaś Kapela przedstawia absolutnie niezwykłą historię – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść za kilka lat. „Obowiązkowa lektura zarówno dla wegan, jak i pożeraczy mięsa. Napisana bez wegańskiego triumfalizmu i bardzo serio, zwłaszcza jak na tego autora” – Anna Bikont