Ebook

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Autor:
Praca zbiorowa
Format:
EPUB + MOBI (w wersji papierowej 114 stron)
39,00 zł
Skonfiguruj szybki zakup Do schowka

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - Opis

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.
Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - Informacje szczegółowe

Współtwórca:
Miejsce i rok wydania:
Warszawa 2017
Rodzaj publikacji:
Język publikacji:
Tytuł oryginalny:
Microbial Toxins and Related Contamination in the Food Industry
Język oryginalny publikacji:
angielski
ISBN:
978-83-011-9506-9
Zabezpieczenie:
znak wodny
Liczba plików do pobrania:
2 (epub, mobi)
Rozmiar plików do pobrania:
epub 0,96 MB / mobi 2,25 MB

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - Opinie i Komentarze

Podobne publikacje

Ebook

ZakwasZakwas

Książka, która przedstawia wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – z perspektywy naukowej i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne. Omówiono w niej procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu i metody biologii molekularnej służące analizowaniu mikroflory zakwasu.

Książka, która przedstawia wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – z perspektywy naukowej i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne. Omówiono w niej procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu i metody biologii molekularnej służące analizowaniu mikroflory zakwasu.

Ebook

Enzymy w technologii spożywczejEnzymy w technologii spożywczej

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Enzymy w technologii spożywczej Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 480 stron)

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Chemia żywności. Tom 1

Główne składniki żywności

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 458 stron)
Ebook

Badanie towarów spożywczychBadanie towarów spożywczych

Ewa Kubińska-Jabcoń

Praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych. Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów.

Praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych. Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów.

Chemia materiałów opakowaniowych Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 166 stron)
Ebook

Badania z udziałem ludziBadania z udziałem ludzi

Na jakie ważne aspekty należy zwrócić uwagę, gdy prowadzi się badania biomedyczne z udziałem ludzi? Jakie osoby wymagają specjalnej ochrony? Te ważne kwestie rozważają autorzy niniejszej antologii.

Na jakie ważne aspekty należy zwrócić uwagę, gdy prowadzi się badania biomedyczne z udziałem ludzi? Jakie osoby wymagają specjalnej ochrony? Te ważne kwestie rozważają autorzy niniejszej antologii.

Ebook

Ryzyko samobójstwa u młodzieżyRyzyko samobójstwa u młodzieży

Agnieszka Gmitrowicz

Publikacja omawiająca zachowania samobójcze młodzieży. Dostarcza wiedzę potrzebną do skutecznych interwencji w kryzysie samobójczym.

Publikacja omawiająca zachowania samobójcze młodzieży. Dostarcza wiedzę potrzebną do skutecznych interwencji w kryzysie samobójczym.

Informacje o formacie
ePUB zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Książki tworzone w tym formacie nie mają podziału na strony. Główną zaletą publikacji ePUB jest automatyczne dopasowanie się do szerokości ekranu urządzenia, na którym są wyświetlane. Dzięki temu przewijamy tekst tylko w górę lub w dół. Format ten sprawdza się w urządzeniach mobilnych, wyposażonych zazwyczaj w niewielki ekran.

Można go przeczytać na:
- e-czytniku,
- tablecie *,
- smartphonie *,
- komputerze **.

* z zainstalowaną aplikacją obsługującą pliki typu ePUB
- dla systemu Android (Publio, Aldiko, Bluefire Reader)
- dla systemu iOS (Publio, iBooks, Stanza, Bluefire Reader)

** z zainstalowanym programem obsługującym pliki typu ePUB (np. Adobe Digital Editions, Calibre)


UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.
Informacje o formacie
MOBI zabezpieczony znakiem wodnym (bez DRM)

Najlepszy format na Kindle!

E-book w formacie MOBIPOCKET można pobrać przede wszystkim na czytnik Kindle.
Czytanie książek w formacie MOBI na innych urządzeniach elektronicznych (np. e-czytnik, tablet, smartphone, komputer) jest możliwe, pod warunkiem że zostaną one wyposażone w odpowiednie oprogramowanie, np. Kindle for PC, MobiPocket Reader.

UWAGA!
Jeżeli książka występuje w formacie Kindle (MOBI) i ePUB, w jednym zakupie otrzymasz obydwa formaty. Wybór formatu następuje na karcie pobierania książki.