Typ publikacji

Polecamy

  • Promocje

Wydawca

Cena

Rodzaje publikacji

Format

Słowa kluczowe

  • poezja

Wyniki wyszukiwania: (3)

Widok:
Na stronie:
Słowa kluczowe:
Polecamy:
Ebook

KORA: Miłość zaczyna się od miłościKORA: Miłość zaczyna się od miłości

Olga Kora Sipowicz

Wyjątkowe spotkanie z Korą. Wydanie prywatnych notatek Olgi Jackowskiej z lat 2003–2018 pozwala zajrzeć do wewnętrznego świata liderki Maanamu. Obserwujemy, jak rodziły się i dojrzewały pomysły na piosenki. Śledzimy myśli i refleksje. Wyboru dokonał mąż Kory – Kamil Sipowicz.

Wyjątkowe spotkanie z Korą. Wydanie prywatnych notatek Olgi Jackowskiej z lat 2003–2018 pozwala zajrzeć do wewnętrznego świata liderki Maanamu. Obserwujemy, jak rodziły się i dojrzewały pomysły na piosenki. Śledzimy myśli i refleksje. Wyboru dokonał mąż Kory – Kamil Sipowicz.

Ebook

KossakowieKossakowie

Joanna Jurgała-Jureczka

Jak to się stało, że domy podobnych do siebie jak dwie krople wody braci, które prowadziły tak podobne do siebie kobiety, prawie siostry – były odległe jak dwa różne światy? Kolejna książka biografki Zofii Kossak i autorki „Kobiet Kossaków” ujawnia nieznane, zaskakujące fakty dotyczące słynnej ziemiańskiej i artystycznej rodziny.

Jak to się stało, że domy podobnych do siebie jak dwie krople wody braci, które prowadziły tak podobne do siebie kobiety, prawie siostry – były odległe jak dwa różne światy? Kolejna książka biografki Zofii Kossak i autorki „Kobiet Kossaków” ujawnia nieznane, zaskakujące fakty dotyczące słynnej ziemiańskiej i artystycznej rodziny.

Ebook

Smak kwiatów pomarańczySmak kwiatów pomarańczy

Tessa Capponi-Borawska

Chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragù z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy w Rzymie. Oto kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień oraz ich powiązań z kulturą. Książka dla czytelników o wyrafinowanym smaku. Pozwala spojrzeć na świat przez pryzmat kuchni – jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą.

Smak kwiatów pomarańczy

Rozmowy o kuchni i kulturze

Tessa Capponi-Borawska Wydawca: Czarne MOBI + EPUB (w wersji papierowej 200 stron)

Chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragù z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy w Rzymie. Oto kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień oraz ich powiązań z kulturą. Książka dla czytelników o wyrafinowanym smaku. Pozwala spojrzeć na świat przez pryzmat kuchni – jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą.