Typ publikacji

Wydawca

Cena

Rodzaje publikacji

Format

Słowa kluczowe

  • przetwórstwo spożywcze

Wyniki wyszukiwania: (4)

Widok:
Na stronie:
Słowa kluczowe:
Ebook

Władcy jedzeniaWładcy jedzenia

Stefano Liberti

Stefano Liberti, wybitny włoski reporter, zjeździł świat, żeby prześledzić, jak funkcjonuje przemysł spożywczy. Skupił się na wytwarzaniu i dystrybucji wieprzowiny, soi, tuńczyka w puszce i koncentratu pomidorowego. Z jego śledztwa wynika, że jedzenie na naszym talerzu to ostatnie ogniwo globalnego systemu, który prowadzi… do zagłady Ziemi. Warto być tego świadomym, wybierając się do supermarketu.

Władcy jedzenia

Jak przemysł spożywczy niszczy planetę

Stefano Liberti Wydawca: Agora MOBI + EPUB (w wersji papierowej 384 strony)

Stefano Liberti, wybitny włoski reporter, zjeździł świat, żeby prześledzić, jak funkcjonuje przemysł spożywczy. Skupił się na wytwarzaniu i dystrybucji wieprzowiny, soi, tuńczyka w puszce i koncentratu pomidorowego. Z jego śledztwa wynika, że jedzenie na naszym talerzu to ostatnie ogniwo globalnego systemu, który prowadzi… do zagłady Ziemi. Warto być tego świadomym, wybierając się do supermarketu.

Ebook

Enzymy w technologii spożywczejEnzymy w technologii spożywczej

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Enzymy w technologii spożywczej Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN MOBI + EPUB (w wersji papierowej 480 stron)

Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Ebook

Jeść czy nie jeść?Jeść czy nie jeść?

Krystyna Naszkowska

Czy jedząc ekologiczną żywność, będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? Krystyna Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami od żywienia człowieka. Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na wynikach najnowszych badań rozprawiają się z funkcjonującymi od lat mitami. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące. Warto je poznać, by móc świadomie modyfikować dietę i żyć zdrowiej.

Czy jedząc ekologiczną żywność, będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? Krystyna Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami od żywienia człowieka. Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na wynikach najnowszych badań rozprawiają się z funkcjonującymi od lat mitami. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące. Warto je poznać, by móc świadomie modyfikować dietę i żyć zdrowiej.

Ebook

Automatyzacja przemysłu spożywczegoAutomatyzacja przemysłu spożywczego

Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji.

Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji.