Typ publikacji

Polecamy

Wydawca

Cena

Rodzaje publikacji

  • rozmowy

Format

Słowa kluczowe

  • poezja

Wyniki wyszukiwania: (7)

Widok:
Na stronie:
Słowa kluczowe:
Rodzaj publikacji:
Ebook

RozmowyRozmowy

Wojciech Młynarski

Wojciech Młynarski w osobistych rozmowach opowiada o miejscach i ludziach, których mijał w życiu, o samym o sobie, o początkach pisania, rodzinie i grze o wszystko. Z właściwą sobie klasą, dystansem i polotem. Szczerze, bo intymnie. Mądrze, bo z bagażem doświadczeń. Miłe panie i panowie bardzo mili, to prawdziwa uczta intelektualna. I szansa na pobycie przez chwilę z Mistrzem. Absolutnie.

Rozmowy Wojciech Młynarski Wydawca: Prószyński i S-ka MOBI + EPUB (w wersji papierowej 320 stron)

Wojciech Młynarski w osobistych rozmowach opowiada o miejscach i ludziach, których mijał w życiu, o samym o sobie, o początkach pisania, rodzinie i grze o wszystko. Z właściwą sobie klasą, dystansem i polotem. Szczerze, bo intymnie. Mądrze, bo z bagażem doświadczeń. Miłe panie i panowie bardzo mili, to prawdziwa uczta intelektualna. I szansa na pobycie przez chwilę z Mistrzem. Absolutnie.

Ebook

Największe szczęście, największy...Największe szczęście, największy ból

Julia Hartwig

Zbiór rozmów, jakie na przestrzeni kilkunastu lat przeprowadził z Poetką Jarosław Mikołajewski. Na tom składa się również wspomnienie Julii Hartwig o Józefie Czechowiczu.

Zbiór rozmów, jakie na przestrzeni kilkunastu lat przeprowadził z Poetką Jarosław Mikołajewski. Na tom składa się również wspomnienie Julii Hartwig o Józefie Czechowiczu.

Ebook

PrzejęzyczeniePrzejęzyczenie

Zofia Zaleska

Gąszcze językowych pułapek, nieprzetłumaczalne gry słów, idiomy – o tym, jak otworzyć przed nami raj literatury obcojęzycznej opowiadają tłumacze takich mistrzów pióra jak Nabokov, Joyce czy Woolf.

Gąszcze językowych pułapek, nieprzetłumaczalne gry słów, idiomy – o tym, jak otworzyć przed nami raj literatury obcojęzycznej opowiadają tłumacze takich mistrzów pióra jak Nabokov, Joyce czy Woolf.

Ebook

Słowo i sensSłowo i sens

Janina Koźbiel

Fakty, opinie i emocje, sprawy odwieczne i aktualne, intymne i publiczne, interesujące dla specjalistów i wciągające dla każdego. Wszystko to znajdziemy w ośmiu rozmowach z ludźmi pióra, których łączy przekonanie o wadze tego, co robią.

Fakty, opinie i emocje, sprawy odwieczne i aktualne, intymne i publiczne, interesujące dla specjalistów i wciągające dla każdego. Wszystko to znajdziemy w ośmiu rozmowach z ludźmi pióra, których łączy przekonanie o wadze tego, co robią.

Ebook

Ruiny czasuRuiny czasu

Dariusz Czaja

Zapis rozmów z prawdziwym polihistorem, człowiekiem renesansu, znawcą wielu różnych dziedzin sztuki na temat aktu twórczego i fenomenu twórczości. „Czuje się w nim energię żywego dialogu, w którym jest lekkość, finezja, zwinny ruch myśli, ale i rzetelna erudycja, czasem zawrotna i onieśmielająca, nigdy jednak przytłaczająca” – prof. Paweł Próchniak

Ruiny czasu

Rozmowy o twórczości

Dariusz Czaja Seria: „Tropiki” Wydawca: Czarne MOBI + EPUB (w wersji papierowej 296 stron)

Zapis rozmów z prawdziwym polihistorem, człowiekiem renesansu, znawcą wielu różnych dziedzin sztuki na temat aktu twórczego i fenomenu twórczości. „Czuje się w nim energię żywego dialogu, w którym jest lekkość, finezja, zwinny ruch myśli, ale i rzetelna erudycja, czasem zawrotna i onieśmielająca, nigdy jednak przytłaczająca” – prof. Paweł Próchniak

Ebook

Smak kwiatów pomarańczySmak kwiatów pomarańczy

Tessa Capponi-Borawska

Chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragù z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy w Rzymie. Oto kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień oraz ich powiązań z kulturą. Książka dla czytelników o wyrafinowanym smaku. Pozwala spojrzeć na świat przez pryzmat kuchni – jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą.

Smak kwiatów pomarańczy

Rozmowy o kuchni i kulturze

Tessa Capponi-Borawska Wydawca: Czarne MOBI + EPUB (w wersji papierowej 200 stron)

Chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragù z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy w Rzymie. Oto kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień oraz ich powiązań z kulturą. Książka dla czytelników o wyrafinowanym smaku. Pozwala spojrzeć na świat przez pryzmat kuchni – jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą.