Poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. W ebooku znajdziemy jadłosp...
Książka skierowana do wszystkich zainteresowanych pogłębieniem wiedzy na temat insulinooporności, szczególnie do osób z zaburzeniami lipidowymi, stłuszczeniem wątroby, zespołem policystycznych jajnikó...
Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska – specjalistki od insulinooporności i zdrowego odżywania – powracają z kolejną książką, która pomoże nam zadbać o zdrowie w okresie jesienno-zimowym. W pora...
Pierwsza książka na polskim rynku poradnikowym tak dokładnie opisująca insulinooporność, a także schorzenia, które powstają na jej podłożu. Dzięki temu wyjątkowemu przewodnikowi dokładnie poznasz chor...
Czy święta i inne uroczyste okazje muszą być związane z objadaniem się, złym samopoczuciem, dodatkowymi kilogramami i wyrzutami sumienia? W końcu nawet dla zupełnie zdrowych ludzi świąteczny czas bywa...
Jeśli jesteś jedną z tych osób, którym zależy na ograniczeniu mięsa, ale nie chcesz go eliminować całkowicie – „Dieta flexi…” jest dla ciebie! Dzięki tej książce przekonasz się, że można zacząć żyć in...
Choć nadwaga i otyłość u dzieci oraz powiązana z nimi insulinooporność pociągają za sobą groźne skutki, to jest dobra wiadomość – nadprogramowych kilogramów można się pozbyć, unikając jednocześnie wie...
Bezcenny poradnik! Zawiera całą masę prostych i szybkich przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe i słodkie alternatywy dla sklepowych bomb ka...
Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską. Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co powinniśmy wi...
Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaise, yakitori z kurczaka – kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? Oto poradnik, w którym znajdziesz blisko 150 przepisów zacze...
Menu diabetyków nie musi być nudne! Dorota Drozd, dietetyk od lat pracujący ze „słodkimi ludźmi”, pokazuje, co zrobić, by ich jadłospis miał wymiar terapeutyczny, ale był urozmaicony i apetyczny.
Nieodzowna książka kucharska dla diabetyków i dla tych, którzy zmagają się z problemem otyłości. Zawiera ponad 175 supersmacznych przepisów dla ogólnego zdrowia i utraty wagi.
Otoczeni przez fast foody, reklamy śmieciowego jedzenia i diet odchudzających jesteśmy pionkami w grze o wielkie pieniądze. Biochemik T. Colin Campbell mówi: dość! i pokazuje, co naprawdę warto jeść.
Cukrzyca to poważna choroba, ale można nauczyć się z nią żyć. Ten poradnik może być pierwszym krokiem do zapoznania się z jej przyczynami, objawami, diagnostyką i leczeniem.