Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te...
Kolejna porcja przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdro...
Popularnonaukowe opracowanie największych mód jedzeniowych napisane w wyjątkowo złośliwy sposób. Koniec z dyktatem komosy i kaszy! Dzięki książce „Wściekły kucharz” nie dasz się już nabrać na żadną ży...
Autor hitu „New York Timesa” i amazon.com – „Grain Brain. Zbożowa głowa” – odwołując się do najnowszych badań naukowych, tym razem uświadamia nam, jak jelita wpływają na zdrowie naszego mózgu i jak st...
Zbiór przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdrowie zaczy...
Magdalena i Stanisław Romek, autorzy popularnego bloga kulinarnego Kuchenne Wariacje, oddają w Wasze ręce swoje najcenniejsze przepisy na potrawy bezglutenowe, które z przyczyn zdrowotnych na stałe wp...
Ponad 300 bezglutenowych przepisów. Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” oraz „Świąt bez pszenicy”. Ostatnia część bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepis...
Czy rzeczywiście zdrowe łakocie nie istnieją? Czy delektowanie się ciastami zawsze trzeba okupić ponurymi myślami o nadwadze? Jak w takim razie przygotować menu świąteczne? Monika Mrozowska uchyla prz...
Książka kucharska, która może stać się niezastąpioną pomocą dla osób zaczynających swoją przygodę z dietą bezglutenową oraz dla ich bliskich. Zawiera sprawdzone przez Autorkę i jej córkę proste przepi...
100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów. Dominika Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji programu MasterChef, proponuje potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie. Wszystkie b...
Jak unikać w jadłospisie wszechobecnego glutenu, cieszyć się zdrowiem i piękną sylwetką? Sięgnij po poradnik Magdaleny Makarowskiej! Obok programu odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów z...
Kolejna książka autora bestsellerowej „Diety bez pszenicy”! Dr William Davis przedstawia prosty i szybki program odtruwający, który ułatwi przejście na dietę bezglutenową.
Poradnik autorstwa specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza ugruntowanej naukowo i podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej.
Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy!