Zobacz inne numery(19)Ogólnopolski miesięcznik popularyzujący ideę zgodnego z naturą, świadomego i aktywnego życia. Bogactwo tematów, różnorodność dziedzin, znakomici eksperci, pasjonaci i praktycy – jeden cel: harmonia we...Prenumeruj
Neijing – Kanon medycyny wewnętrznej – to jedno z najważniejszych klasycznych dzieł taoizmu oraz czołowy traktat medyczny o tradycyjnej medycyny chińskiej. Autorstwo traktatu przypisuje się Żółtemu Ce...
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funk...
Niezbędne źródło wiedzy dla dietetyków sportowych. Pomoc dydaktyczna dla studentów i nauczycieli akademickich na kierunkach dietetycznych, medycznych i wychowania fizycznego. Osobom aktywnym fizycznie...
Mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa i motywach przejścia na weganizm. Jaś Kapela przedstawia absolutnie niezwykłą historię – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść za kilka lat. „Obo...
Uwaga! Ta historia dzieje się na naszych oczach. Oto kolejna wielka rewolucja naukowa. Odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Poznajcie czy...
Co powoduje, że mamy tak wielką ochotę na białko zwierzęce i że nie potrafimy się od niego odzwyczaić? Dlaczego ewolucja nie uczyniła nas wegetarianami, skoro jedzenie mięsa szkodzi naszemu zdrowiu? M...
Pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 według Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki wspó...
1500 stron informacji dla lekarzy podstawowej opieki medycznej – internistów i pediatrów. Rzetelna wiedza, przejrzysty układ i szybki dostęp do zwięźle ujętych wiadomości.