Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia. Wydany w 1827 roku „Kodeks smakosza” Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawn...
Jak się zachować na spotkaniach biznesowych? Co powinniśmy robić, a czego unikać w rozmowach z partnerami? Etykieta biznesu jest pełna pułapek, przez które o wiele łatwiej będzie przejść po przeczytan...
Przezabawny poradnik savoir-vivre’u napisany przez autorkę bestsellerowej serii o Basi. Dla wszystkich nastolatek, którą chcą w każdej sytuacji prezentować się nienagannie.
Książka porusza zagadnienia z obszaru kultury biznesu i kultury na co dzień: zasady korespondencji, prezenty, przyjmowanie wysokich rangą gości zagranicznych, różnice kulturowe, wizerunek, przyjęcia.
Przezabawny poradnik savoir-vivre’u napisany przez autorkę bestsellerowej serii o Basi. Dla wszystkich nastolatek, którą chcą w każdej sytuacji prezentować się nienagannie.
Gdy międzywojenny dżentelmen został obrażony, żądał zadośćuczynienia. Skąd wiedział, jak wyzwać kogoś na pojedynek i jaką broń wybrać? Wystarczyło, że zajrzał do Kodeksu Boziewicza.
Czego mężczyźni mają prawo wymagać od kochanej kobiety? Jak zacna panna winna zachować się, by zyskać sympatię kawalera? M. A. Zawadzki pisze o tym w swoim „Przewodniku zakochanych”.