„Na zdrowiu nie oszczędzamy” takie hasło w kontekście prawidłowego odżywiania pojawia się często. Dlatego zdrowa, ekologiczna kuchnia kojarzy się z artykułami z wyższej półki. Tymczasem robiąc przemyślane zakupy, kierując się wskazówkami zawartymi w książce Moniki Mrozowskiej, czytelnik szybko przekona się, że zdrowa i ekologiczna może być niedroga. W wielu przypadkach dużo tańsza od dań z kuchni wysoko przetworzonej.
W „Ekonomicznej, ekologicznej kuchni” znajdują się przepisy na wszystkie główne posiłki, desery oraz drobne przekąski, a także lista niedrogich nieprzetworzonych produktów wysokiej jakości łącznie z orientacyjnymi cenami za 1 kg lub 1 litr, które posłużą do przygotowania 65 apetycznych potraw.
„Ekonomiczna, ekologiczna kuchnia” udowadnia, że szybki obiad dla całej rodziny można przygotować za kilkanaście złotych.
O Autorce:
Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana. Od wielu lat proponuje zdrowe i smaczne potrawy widzom programu „Dzień Dobry TVN”. Autorka i współautorka książek kulinarnych – m.in. „Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie” oraz „Słodko, zdrowo, świątecznie”. Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.