Jak przygotować jedwabisty szwajcarski krem bezowo-maślany? Dlaczego przyrządzając flat iron steak nie można przesadzić z obróbką termiczną, a które kawałki mięsa trzeba przed uduszeniem moczyć w roztworze wody z cukrem? Nasz magazyn naszpikowany jest sprawdzonymi poradami doświadczonych szefów kuchni. Nie znajdziesz ich nigdzie indziej!
Jesienią rzadko myślimy o diecie. Raczej o tym, żeby sobie dogodzić. Zaszyć się w domu z miską czegoś gorącego i pikantnego lub do granic możliwości słodkiego. Jeśli jesteś innego zdania, to koniecznie przeczytaj o dopaminowej diecie. Jej twórcą jest zaprzyjaźniony z nami szef - Tom Kerridge, który schudł na niej 70 kg. Tom tak układał swoje menu, by dania były pełne smaków i aromatów, dzięki czemu nie miał wrażenia, że czegoś sobie odmawia. I przez cały czas był w wyśmienitym nastroju!
Zapraszam Was do wspólnego świętowania trzecich urodzin naszego magazynu - do końca października roczna prenumerata Good Food dostępna jest ze zniżką 50%. Na dodatek każdy z Prenumeratorów otrzyma w prezencie wydanie specjalne naszego magazynu Wegetariańska uczta, byście mieli najskuteczniejszą broń do walki z nadchodzącą jesienią - bombę witaminową w swoim codziennym menu.