W majowym numerze polecamy „Zielono mi!” - wyjątkowy dodatek ekologiczny. Zielenią kuszą teraz sezonowe warzywa: brokuły gałązkowe, groszek, bób, szparagi. W numerze - nowe pomysły na ich wykorzystanie. Są też przepisy bez mleka i glutenu oraz wegetariańskie, adresowane do całej rodziny.
Kto chce gofra ze szczypiorkiem, syropem klonowym i grzybami? Dań mięsnych też nie zabrakło. Proponujemy, by przygotować je na zdrowszy sposób, na przykład w wolnowarze (np. szarpaną wieprzowinę w stylu kuchni Goa) oraz, by wykorzystać każdy kawałek - przeczytajcie, co w tej sprawie mają do powiedzenia mistrzowie kuchni, jak Tom Kerridge czy John Torode.
Nie zapomnieliśmy o deserach. Zdrowych, sezonowych, ekologicznych. Zdrowe odżywianie nie oznacza wyrzeczeń. Daje radość, energię, pozwala na delektowanie się smakiem. Prosimy, spróbujcie. Majowy Good Food będzie świetną inspiracją do zmian.