Nakładając sobie na talerz gruszki zapiekanie w czekoladzie z chili, pomyślałam, że nawet na diecie życie może być piękne. Wy też, jeśli staracie się zmniejszyć parę obwodów tu i ówdzie, nie odmawiajcie sobie przyjemności. Życie stanie się przyjemniejsze, mniejsze będzie też ryzyko polegnięcia, gdy staniecie twarzą w twarz z pokusą. Za nic masz kalorie i dietetyczną spinkę? Koniecznie wypróbuj nasz tort okładkowy, z płatkami złota i uroczymi małymi bezami (s. 46).
Im lepiej przygotujecie się do świąt, tym przyjemniej Wam one upłyną. W tym numerze mamy dla Was mnóstwo świątecznych podpowiedzi, które NAPRAWDĘ ułatwiają życie - felietony Nadyi, Tony’ego i Victorii (s. 70, 75, 44) dostarczają konkretnych wskazówek, co kiedy kupić lub zacząć przygotowywać (choćby wina – możecie śmiało nabyć już teraz, nawet bez ustalania menu!), a moja ukochana Emma Freud podaje Wam przepisy na pyszności, do których przygotowania potrzebujecie jedynie dwóch składników!
W tym roku namawiam Was, abyście wzorem Brytyjczyków, upiekli na Boże Narodzenie indyka. To kapryśny gentleman, ale z naszymi poradami (s. 26) wyjdzie soczysty i idealnie wypieczony. Wolicie damę? Bardzo proszę – i na kaczkę mamy sprawdzone patenty (s. 83).