Marzec to idealny miesiąc na przetestowanie wielkanocnych słodkości (s. 30) - zyskacie pewność, że w odpowiednim momencie wyjdą idealnie. Jeśli w Waszym domu są dzieci, macie gwarantowanych testerów, którzy po degustacji zasugerują niezbędne korekty w stylu: „za mało lukru” albo „więcej czekoladowych jajek!”.
Oczywiście w tym wydaniu mamy dla Was więcej niespodzianek. Choćby dania kuchni molekularnej (s. 81). Timothy Ferriss, autor książki „4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni” – podaje Wam sprawdzone receptury na spaghetti z rukoli, perełki z octu balsamicznego, żelki z oliwy z oliwek i chrupiącą Krwawą Mary.
Kolejny nasz marcowy hit, to potrawy z kultowych filmów. Jeśli choć raz mieliście ochotę spróbować, jak smakuje kanapka z pamiętnej sceny filmu Kiedy Harry poznał Sally, korciło Was, żeby przygotować burgera z Pulp Fiction albo kremowe piwo z Harryego Pottera, teraz macie najlepszą okazję (s. 74).
W numerze nie mogło zabraknąć zdrowych dań z dużą ilością warzyw (s. 66), pysznych kolacji dla zabieganych (s. 42), rodzinnego gotowania (s. 58) oraz sezonowych specjałów (s. 22), które niczym wiosenne słońce przepełnią Was dobrą energią.