Wrzesień oznacza obfitość warzyw i owoców. Wciąż jeszcze trwa lato. Teraz naprawdę możemy wybierać i przebierać w świeżych, zdrowych sezonowych produktach. Jedzmy nieocenione dla naszego zdrowia zielone warzywa, szpinak, jarmuż, rozmaite sałaty, zioła. Jedzmy też więcej ryb, mięso tylko przy szczególnych okazjach. Przepisy na jedne i drugie - także znajdziecie na naszych łamach. Poszukajcie też oryginalnych przepisów na słodkie przetwory. W każdym numerze naszego magazynu, pod każdym przepisem podajemy wartość odżywczą danej potrawy, ilość kalorii, pod większością z nich wskazujemy na korzyści, które np. to, że jest wegańska, niskokaloryczna, jaką stanowi część z 5 wskazanych w codziennym żywieniu porcji warzyw i owoców. Z nami będzie wam przestrzegać zaleceń właściwej diety, zadbać o zdrowie. Aby zatrzymać lato, zapraszamy w podróż do Maroka, na Karaiby, do Indii, Meksyku, Nowego Orleanu. Jeśli chcecie poczuć klimat tych niesamowitych miejsc - przygotujcie odpowiednie mieszanki przyprawowe, ze składników dostępnych w każdym domu. Bo zdrowy styl życia to też umiejętność wykorzystania tego, co mamy pod ręku, niemarnowanie żywności, przemyślane zakupy. Starajcie się. Powodzenia! Jesteśmy z Wami!