W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych, ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska postanowiła sprawdzić u źródła jak jest naprawdę.
Czy jaja nas żywią czy trują? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy mięso zmienia nas w agresywnych drapieżników? Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo? Czy istnieje dieta idealna?
Oto nowe wydanie książki odpowiadającej na te i inne pytania, uzupełnione o rozmowy uwzględniające najnowsze badania naukowe dotyczące żywienia człowieka.
O Autorce:
Krystyna Naszkowska – publicystka i reporterka Gazety Wyborczej od pierwszego numeru. Studiowała na Wydziale Ogrodnictwa SGGW. Związana z opozycją demokratyczną. Po wprowadzeniu stanu wojennego utrzymywała się z własnego gospodarstwa sadowniczego. Autorka książek: „Jedz, co chcesz” (2013), „Polskie rody biznesowe” (2014), „Wygnani do raju, szwedzki azyl” (2017), „Ani tu, ani tam, Marzec ’68 – powroty” (2018).