Głównym bohaterem marcowego wydania „Kuchni" jest imbir - redakcja proponuje wiosenne przepisy na obiady, sałatki i desery z tym składnikiem, m.in. na zupę imbirową na kaczce i bezy morelowo-imbirowe. W numerze dostępne są też przepisy na risotto - klasyczne i z wymyślnymi dodatkami, a także sposoby na przygotowanie małż i dziczyzny oraz samodzielne wykonanie wegańskiego mleka migdałowego.
W najnowszej „Kuchni" Sebastian Olma, szef kuchni Kafe Zielony Niedźwiedź wypełnia krótki kwestionariusz i proponuje przepisy m.in. na żur z jajkami przepiórczymi i perliczkę z cykorią, mandarynkami i morelami, a Marta Gessler, właścicielka Qchni Artystycznej swoimi przepisami spróbuje przywołać wiosnę.
W numerze również: Ludwik Lewin pisze o gastronomii molekularnej, a Inka Wrońska zaprasza do Walii; historia prohibicji w Stanach Zjednoczonych, a także felietony stałych autorów oraz książki i miejsca polecane przez redakcję.
Najnowsze wydanie miesięcznika „Kuchnia" ukazuje się ze specjalnym zeszytem z przepisami na obiad w pół godziny, m.in. pomysłami na dania mięsne, rybne i wegetariańskie.