Dookoła świata można podróżować nie wychodząc z kuchni! Piotr Ibrahim Kalwas od lat podróżuje, próbuje lokalnych dań i gromadzi przepisy. Efektem tych wojaży jest książka kucharska i opowieść o jedzen...
Na kartkach ebooka „Jerozolima. Książka kucharska” Yotam Ottolenghi – światowej słąwy szef kuchni – i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańsk...
Gruzja od kuchni – i to jakiej! Pasjonująca opowieść o ludziach, miejscach, a przede wszystkim jedzeniu, okraszona smakowitymi przepisami i pięknymi zdjęciami.
Wieprzowina, wołowina, drób... – rodzajów mięsa jest wiele, a dań, które można z nich przyrządzić – jeszcze więcej. Jak się nie zgubić w gąszczu kulinarnych porad? Wystarczy zajrzeć do tej książki.