Autorka kulinarnych bestsellerów – Pat Crocker – podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, j...
Kiedy zaczynasz świadome odżywianie, natrafiasz na szereg wyzwań. Skąd wziąć wysokiej jakości produkty? Co tak naprawdę jeść? Jak gotować? A finalnie – jak na to wszystko znaleźć czas? Na wszystkie te...
Teo Vafidis – z pochodzenia Grek, z zawodu szef kuchni i ekspert kulinarny – przedstawia swoje ulubione przepisy kuchni greckiej, które każdy może przygotować w domu. Opowiada o smakach dzieciństwa, p...
Kolejna porcja przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdro...
Czym jest cukrzyca? Jak wygląda życie diabetyka? Kiedy mierzyć poziom cukru? Jakie insuliny są dostępne na polskim rynku farmaceutycznym? Na te i inne pytania odpowiada w swoim poradniku doświadczona ...
Zbiór przepisów na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych – dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. Sięgnij po nie koniecznie, przecież zdrowie zaczy...
Książka, która przeniesie słońce, smaki i aromaty Grecji do naszych kuchni! Zawiera przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiemy się z niej, c...
Książka kucharska, która może stać się niezastąpioną pomocą dla osób zaczynających swoją przygodę z dietą bezglutenową oraz dla ich bliskich. Zawiera sprawdzone przez Autorkę i jej córkę proste przepi...
Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” z przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej potrawy!
Bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Zbiór autorskich przepisów szefów kuchni Podravka, inspirowanych tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji.