Odkryj magię greckich wysp i poznaj ich jeden z największych sekretów. Dionisios Sturis, autor takich bestsellerowych reportaży jak „Gracja” czy „Zachód słońca na Santorini”, niczym wytrawny poszukiwa...
Ebook „Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską” to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania ...
Wyjątkowa książka Dionisiosa Sturisa, autora tak znakomitych reportaży jak „Zachód słońca na Santorini”, „Grecja. Gorzkie pomarańcze” czy „Nowe życie”. Tym razem zaprasza nas nie tylko do swojej drugi...
Książka, która przeniesie słońce, smaki i aromaty Grecji do naszych kuchni! Zawiera przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiemy się z niej, c...
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co...