Teo Vafidis – z pochodzenia Grek, z zawodu szef kuchni i ekspert kulinarny – przedstawia swoje ulubione przepisy kuchni greckiej, które każdy może przygotować w domu. Opowiada o smakach dzieciństwa, p...
Niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory. Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie, fermentacja oto techniki, które pozwolą nam zamknąć w słoikach i butelkach nasze ulubione smaki. Dzięki poradnikowi Jol...
Książka, która przeniesie słońce, smaki i aromaty Grecji do naszych kuchni! Zawiera przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiemy się z niej, c...
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co...
Bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Zbiór autorskich przepisów szefów kuchni Podravka, inspirowanych tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji.