Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno, czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. Autorka nie tylko dzieli się sekretami receptur, ale także inspiru...
Ebook „Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską” to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania ...
Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie… „Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta ksią...
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co...
Jeśli myślisz, że w kuchni włoskiej liczą się tylko makarony i pizza, nie wiesz wszystkiego! Teraz sam możesz wprowadzić do swego domowego menu zdrowe, kuszące potrawy pachnące słoneczną Italią!