Odkryjcie smaki i aromaty świata ze zwycięzcą i uczestnikami ósmej edycji programu MASTERCHEF JUNIOR POLSKA. Przed nami niezapomniana podróż kulinarna. Egipt, Filipiny, Francja, Grecja, Izrael, Hiszpa...
Dookoła świata można podróżować nie wychodząc z kuchni! Piotr Ibrahim Kalwas od lat podróżuje, próbuje lokalnych dań i gromadzi przepisy. Efektem tych wojaży jest książka kucharska i opowieść o jedzen...
Na kartkach ebooka „Jerozolima. Książka kucharska” Yotam Ottolenghi – światowej słąwy szef kuchni – i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańsk...
Ebook „Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską” to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania ...
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co...