Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty. Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami.
W zbiorze przepisów kulinarnych Dominiki Wójciak znajdziesz łatwe do przygotowania dania z:
• kaszy jaglanej i prosa • siemienia lnianego • chia • ryżu • gryki • owsa
pszenicy • amarantusa • jęczmienia • komosy ryżowej
„Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków” – Eliza Mórawska, autorka książek i bloga White Plate
„W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają swoje nowe oblicze i dają początek pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom, które samym swym widokiem rozbudzają apetyt” – Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats
„Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka aż kipi od ciekawych pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie” – Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga Pieprz czy Wanilia
Dominika Wójciak – zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef. Autorka bloga Kulinarne Bezdroża oraz książek „Warzywo” i „Kulinarne opowieści”. Felietonistka miesięcznika „Pani”. Uwielbia łączyć gotowanie z dalekimi podróżami. Jej zdolności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay.