Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funk...
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media pełne są mitów na temat żywności i żywie...
Wszechstronny poradnik gospodarza programu „Kot z piekła rodem”. Jackson Galaxy pokazuje, w jaki sposób zrozumieć kocie zachowanie i uczynić naszego pupila zdrowym i szczęśliwym. Prezentuje całe spekt...
Pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych...
Praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych. Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów.
Książka zawiera najnowsze wiadomości dotyczące etiopatogenezy, objawów klinicznych, diagnostyki oraz postępowania w poszczególnych typach cukrzycy. Omawia zaburzenia tolerancji glukozy, metody ich wyk...
Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.
Książka, która przedstawia wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – z perspektywy naukowej i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne. Omówiono w niej procesy metaboliczne zachodzące podczas...
Pierwsza na rynku wydawniczym publikacja z pielęgniarstwa nefrologicznego skierowana do profesjonalistów pracujących w zawodzie oraz do studentów pielęgniarstwa.
Czy warto niszczyć swoje zdrowie w pogoni za sukcesem? Krzysztof Abramek radzi, jak mieć więcej energii, żyć zdrowiej i nie pozbawić się radości z przyszłych osiągnięć.
Poradnik autorstwa specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza ugruntowanej naukowo i podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej.